Festivalul de Film de la Berlin, una dintre cele mai importante reuniuni din industria cinematografiei, revine la calendarul organizatoric obişnuit, de la începutul lunii februarie 2021, ca urmare a schimbării datei galei Academiei de Film în acel an, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, Berlinale, care a atras 18.600 de invitaţi din industrie şi 3.500 de jurnalişti, a avut loc în perioada 7-17 februarie, iar gala Oscar pe 24 februarie. Anul viitor, cea de-a 70-a ediţie a Berlinalei va avea loc mai târziu decât era normal, din 20 februarie până la 1 martie, pentru a se distanţa de ceremonia premiilor Oscar care este programată pe 9 februarie. 

În 2021, Academia de Film va muta gala pe 28 februarie, aşa că Festivalul de Film de la Berlin va avea loc în intervalul obişnuit, între 11 şi 21 februarie. 

Premiile Bafta, de asemenea, îşi menţin poziţia, vor fi organizate înaintea premiilor Oscar. 

Anul acesta, ceremonia premiilor Bafta va avea loc pe 10 februarie; anul viitor, va fi pe 2 februarie, cu o săptămână înaintea ceremoniei Academiei americane de film, iar în 2021, pe 14 februarie - chiar în timpul Berlinalei. 

În 2022, gala Oscar va fi organizată în 27 februarie, ceremonia Bafta pe 13 februarie. Data organizării Festivalului de la Berlin pentur acel an nu a fost anunţată. 

Anul viitor, va fi prima ediţie a Berlinalei organizată cu o nouă echipă, duo-ul format din directorul artistic Carlo Chatrian şi directorul executiv  Mariette Rissenbeek. Programul va fi anunţat într-o conferinţă de presă, pe 29 ianuarie, iar programul finalizat pe 11 februarie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.