Un grup de fermieri protestatari a declarat joi că nu este mulţumit de faptul că au fost prezenţi la festivalul Sanremo doar prin faptul că gazda Amadeus a citit mesajul cu nemulţumirile lor. Ei ameninţă că vor trimite toate tractoarele în oraşul liguric dacă reprezentanţii lor nu vor fi lăsaţi să urce pe scena Teatrului Ariston pentru a explica motivele acţiunii, potrivit Ansa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă nu vom reuşi să urcăm pe scena de la Ariston, vom fi nevoiţi să concentrăm către Sanremo toate tractoarele din garnizoanele din Lombardia, Piemont şi Liguria, care se organizează deja pentru a ajunge potenţial la Sanremo până mâine sau sâmbătă dimineaţă". Riscatto Agricolo a subliniat acest lucru într-o notă. „Până acum am dat dovadă de un înalt simţ al responsabilităţii, dar acest lucru nu a fost răsplătit, deoarece nimeni nu ne-a contactat până în prezent”, adaugă mişcarea.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Cele şapte tractoare care au sosit la Sanremo în zori, venind de la Melegnano, s-au oprit în apropierea pieţei de flori şi au plecat escortate de poliţie în direcţia centrului.

"Patru dintre tinerii noştri ar trebui să poată urca pe scena de la Ariston", a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Riscatto Agricolo vorbind despre posibilitatea ca un grup de tineri agricultori, care au sosit în zori cu tractoarele de la Melegnano la Sanremo, să fie invitaţi să vorbească pe scenă la festivalul de la Sanremo. „Ar putea fi pregătit şi un document”, a conchis acesta.

„Nu acceptăm ultimele informaţii pe care le-am primit prin intermediul presei cu privire la dorinţa RAI ca prezentatorul Amadeus să citească un mesaj pe scena de la Sanremo", mai subliniază Riscatto Agricolo. Pentru această mişcare, „aducerea pe scenă a unei delegaţii de agricultori este singura soluţie acceptabilă pentru a da sensul corect crizei grave pe care o traversează agricultura, având în vedere manifestările care afectează de câteva săptămâni întreaga Europă şi Italia, de la nord la sud”.

„Prin urmare, reînnoim solicitarea noastră de a lua urgent legătura cu conducerea RAI, precum şi cu directorul artistic şi prezentatorul Amadeus, pentru o întâlnire în vederea unei mai bune explicări a motivelor acţiunii noastre, a propunerilor şi a cererilor noastre”, conchid reprezentanţii mişcării.  

„Am citit ştirea şi o acceptăm. Cu siguranţă prin prezenţa noastră mesajul ar fi fost mai puternic. Vom scrie scrisoarea împreună, se pare că negocierile sunt închise, dar speranţa este ultima care moare”, declarase cu câteva ore mai devreme fermierul Davide Raineri la Rai Radio1, invitat la emisiunea „Un Giorno da Pecora”, interceptată de programul lui Giorgio Lauro şi Geppi Cucciari în timpul unui protest la câteva sute de metri de Teatrul Ariston din Sanremo.

„Cerem conducerii RAI şi lui Amadeus să ne permită să vorbim şi să evidenţieze problemele cu care s-a confruntat, se confruntă şi va trebui să se confrunte agricultura. Am auzit că Amadeus este sensibil la problema noastră şi suntem mai mult decât onoraţi”.

Fermierii au organizat în mai multe state europene demonstraţii pentru a-şi exprima furia faţă de preţurile scăzute ale produselor, creşterea costurilor, importurile ieftine şi constrângerile impuse de eforturile Uniunii Europene de a lupta împotriva schimbărilor climatice, cerând intervenţia autorităţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.