Mai multe fan cluburi ale lui Michael Jackson din Franţa i-au acţionat în judecată, joi, pe cei doi protagonişti ai documentarului HBO „Leaving Neverland” pentru că „au pătat imaginea” starului pop acuzându-l de abuz sexual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul a fost intentat la Orleans, în nordul Franţei, iar curtea de justiţie a transmis că o hotărâre va fi emisă pe 4 octombrie.

Grupurile Michael Jackson Community, MJ Street şi On the Line i-au acuzat pe Wade Robson şi James Safechuck de defăimarea lui Jackson în documentar.

Avocatul fanilor, Emmanuel Ludot, a comparat acuzaţiile aduse de cei doi lui Jackson, care a murit în 2009, cu un linşaj.

Fanii cer despăgubiri simbolice, de 1 euro fiecare, şi au deschis procesul în Franţa pentru că legile privind defăimarea din această ţară oferă protecţie şi după moarte, spre deosebire de Marea Britanie şi SUA.

Robson şi Safechuck nu au fost prezenţi în sala de judecată şi nici nu au fost reprezentaţi.

Ludot a spus că este încrezător că va câştiga. În 2014, el a reprezentat Michael Jackson Community şi a câştigat procesul intentat medicului personal al starului, Conrad Murray, privind implicarea în moartea cântăreţului. Despăgubirile cerute şi în acel caz au fost de 1 euro.

„În Franţa nu poţi păta imaginea celor morţi. Există suferinţă morală şi emoţională. Şi unde este suferinţă, există compensaţie. Este foarte simplu”, a spus avocatul.

Documentarul HBO-Channel 4 în două părţi explorează experienţele separate, dar paralele, a doi băieţi, James „Jimmy” Safechuck, în vârstă de 10 ani, şi Wade Robson, în vârstă de 7 ani, cu megastarul Michael Jackson.

Prin interviuri cu Safechuck, în vârstă de 37 de ani, şi cu Robson, în vârstă de 41 de ani, precum şi cu mamele, soţiile şi fraţii lor, „Leaving Neverland/ Părăsind Neverland” realizează portretul unui abuz continuu, explorând sentimentele complicate care i-au determinat pe ambii bărbaţi să-şi confrunte propriile experienţe după ce, la rândul lor, au devenit taţi de băieţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.