Un membru al grupului Daði og Gagnamagnið, care reprezintă Islanda la Eurovision 2021, a fost diagnosticat cu Covid-19. Drept urmare, trupa rămâne în competiţie, însă nu va susţine niciun recital live.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul trebuia să repete miercuri, să susţină un recital joi, în a doua semifinală, şi, eventual, unul în finala de sâmbătă.

Organizatorii au confirmat că grupul nu va urca pe scenă anul acesta, dar că va rămâne în concurs, potrivit BBC.

„În colaborare cu EBU şi radiodifuzorul gazdă, Daði og Gagnamagnið a luat decizia dificilă de a se retrage din reprezentaţiile de anul acesta de la Eurovision Song Contest. Ei vor să cânte doar ca grup. Cântecul lor va rămâne în competiţie şi va fi difuzată repetiţia lor înregistrată pe scenă pe 13 mai”, a fost anunţat.

Solistul Daði Freyr a făcut anunţul pe Twitter miercuri: „Am fost toţi extrem de atenţi întreaga călătorie, aşa că asta vine ca o mare surpriză”.

El a precizat că membrii grupului sunt mulţumiţi de prestaţia lor de la repetiţii care va fi difuzată joi.

Un membru al delegaţiei Islandei a fost testat cu rezultat pozitiv la Covid-19 în weekend, însă luni rezultatele testelor membrilor grupului au fost negative. Toţi s-au izolat în hotelul din Rotterdam şi au făcut regulat teste în ultimele zile.

A doua semifinală a Eurovision Song Contest va fi transmisă în direct de TVR, joi, de la ora 22:00.

Reprezentanta ţării noastre, Roxen, a cântat în prima semifinală, marţi, şi nu a reuşit să se califice în actul final al competiţiei muzicale. Este a treia oară consecutiv când România nu ajunge în finala Eurovision.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.