Artistul român wrs, care s-a calificat în finala Eurovision Song Contest 2022, va intra în concurs în prima parte a show-ului de sâmbătă de la Torino. Reprezentantul României, alături de echipa de dansatori - Ruxandra Timoaşcă, Vivienne Meida Szentyobbi, Andrei Angelescu, Emanuel Neagu - şi Laurian Manta, backing vocalist, a încântat joi seară publicul prezent în Arena Pala Olimpico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Greul a trecut, dar acum vine un greu şi mai mare”, a glumit wrs, după calificarea în finală. „Mă bucur că juraţii au apreciat piesa noastră, fanii s-au mobilizat şi au promovat-o în social media, iar astăzi, românii din diaspora au votat 'Llamame'. Este un sentiment formidabil să ştii că ai alături de tine atât de mulţi compatrioţi care te susţin şi votează pentru un rezultat cât mai bun al României la Eurovision. Le promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală!”, a adăugat tânărul interpret la finalul serii.

„O victorie meritată! Am revenit în finală după cinci ani şi mă bucur enorm că România este din nou alături de cei mai buni. wrs este un artist  complex, cu o mentalitate de învingător, care i-a dat energia să se califice în ultimul act al concursului. Bucuria, seriozitatea, determinarea şi ambiţia cu care a abordat proiectul Eurovision au impresionat echipa TVR. Suntem alături de el şi îl sprijinim 100% pentru ca România să obţină o clasare cât mai bună la această ediţie ESC”, a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Eurovision 2022.

Joi, într-un show transmis în direct la TVR 1 şi TVR Internaţional, publicul din România a aflat lineup-ul complet al finalei Eurovision.

Artişti din zece ţări, din totalul celor 18 participante la a doua semifinală, s-au calificat pentru finala din 14 mai. Alături de wrs, în Marea Finală vor merge reprezentanţii Belgiei, Cehiei, Poloniei, Finlandei, Azerbaidjanului, Estoniei, Australiei, Suediei şi Serbiei, alături de cei din Elveţia, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegia, Grecia, Ucraina, Republica Moldova şi Regatul Ţărilor de Jos, calificaţi după semifinala din 10 mai. Ţările „Big Five” - Italia, Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania sunt direct calificate în ultima fază a concursului.

Ca şi cele două semifinale, finala Eurovision 2022 va fi transmisă în direct la TVR 1 şi TVR Internaţional, sâmbătă, începând cu ora 22.00.

La conferinţa de presă ce a urmat anunţării finaliştilor, artiştii au tras la sorţi şi ordinea de intrare în concurs. Astfel, România va intra în prima parte a finalei, urmând ca producătorii show-ului să stabilească ordinea de intrare în concurs.

Vineri, este programată repetiţia pentru juriile naţionale, prima etapă a finalei Eurovision. Reprezentanţii României şi cei ai celorlalte ţări finaliste vor cânta pentru juraţi într-un spectacol netelevizat, votul acestora contând în proporţie de 50%, la fel ca al publicului.

Românii din toate ţările participante la această ediţie Eurovision (cu excepţia României) vor putea vota din nou „Llamame” în finală.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.