EMI Music Publishing a deschis joi, la New York, un proces împotriva rapperului Kanye West pentru încălcarea contractului, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

West susţine că acordul semnat în 2003 cu EMI, împreună cu actele adiţionale, încalcă legea californiană care limitează contractele pentru servicii personale la şapte ani.

Drept răspuns, EMI a mutat procesul lui West la o curte federală, susţinând că cerinţele lui sunt blocate de legea dreptului de autor. Compania a negat şi pretenţia lui West că oferă servicii personale, iar contractul, semnat înainte ca el să obţină succesul mainstream, îi interzice să se retragă în timp ce prevederile lui sunt în vigoare.

În noua plângere depusă de EMI este argumentat faptul că acordurile privind publicarea muzicii lui West includ o clauză ce presupune ca jurisdicţie exclusivă New Yorkul şi că orice contestare face subiectul legii din New York. EMI susţine că avocaţii rapperului au făcut „o încercare flagrantă de a alege o curte de justiţie” şi că acordurile dintre ei „rămân în vigoare în totalitate”.

West are ca scop să dovedească faptul că EMI s-a îmbogăţit necinstit de pe urma compoziţiilor lui lansate după 2010 şi obţinerea unei hotărâri judecătoreşti care să arate că el este deţinătorul drepturilor de autor pentru acestea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.