Cântăreţul britanic Elton John a ajuns la o înţelegere cu un fost angajat care l-a dat în judecată pentru hărţuire sexuală, după ce a fost concediat, informează dailymail.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit presei britanice, artistul în vârstă de 69 de ani, care a negat cu tărie acuzaţiile, i-ar fi plătit fostului său angajat o sumă cu şase cifre, pentru a pune capăt acelui proces, prin retragerea acuzaţiei de hărţuire sexuală.

Artistul a încercat, fără succes, timp de patru luni, să convingă instanţele britanice, în special pe judecătorii de la Tribunalul Muncii din Londra, să blocheze publicarea dosarului din acest proces. 

Potrivit Sun on Sunday, procesul împotriva lui Elton John a fost iniţiat în august 2015, iar artistul a dorit să blocheze publicarea unui articol în presă, în decembrie 2015, ce relata detalii despre acest caz.

După ce o instanţă i-a refuzat cererea, Elton John a depus o nouă cerere la Curtea de Apel din Londra, însă petiţia i-a fost din nou refuzată.

Curtea de Apel a s-a pronunţat în cele din urmă în această săptămână şi a decis că procesul poate fi făcut public. În acele condiţii, starul a acceptat să îi plătească acuzatorului o sumă de şase cifre pentru ca acesta să îşi retragă acuzaţiile.

Reclamantul, al cărui nume este Jeffrey Wenninger, afirmă că a fost mângâiat de mai multe ori de starul britanic, fără consimţământul său, în perioada în care a lucrat ca bodyguard pentru Elton John, din 2002 şi până în 2014. Potrivit spuselor sale, acele atingeri nedorite au devenit tot mai frecvente după anul 2010. 

Potrivit documentelor oficiale depuse la Tribunalul Superior din Los Angeles, Jeffrey Wenninger a lucrat ca gardă de corp pentru Elton John până în septembrie 2014. 

În trei ocazii, în 2014, spune Jeffrey Wenninger, celebrul cântăreţ l-ar fi atins într-o manieră intimă şi nepotrivită, în timp ce se afla în automobilul artistului. Potrivit acuzaţiilor sale, starul ar fi făcut de asemenea câteva comentarii sugestive şi cu caracter sexual. 

Avocaţii celebrului cântăreţ, în vârstă de 69 de ani, care este căsătorit cu producătorul de film David Furnish, consideră că acest proces este ”lipsit de orice bază”.

Orin Snyder, unul dintre avocaţii starului, spune că procesul a fost iniţiat ”de un fost bodyguard concediat, care încearcă să obţină o sumă de bani, pe care nu o merită”.

”Acuzaţiile lui nu sunt adevărate şi sunt contrazise de numeroasele declaraţii anterioare făcute chiar de reclamant”, a adăugat Orin Snyder.

Elton John este căsătorit cu producătorul de film David Furnish cu care are doi fii, născuţi cu ajutorul unor mame-surogat - Zachary, în vârstă de cinci ani, şi Elijah, în vârstă de trei ani.

Elton John este un cântăreţ, compozitor şi pianist britanic, care, într-o carieră impresionantă de peste cinci decenii, a câştigat cinci premii Grammy, un premiu Tony, un premiu Oscar şi un Glob de Aur. Albumele sale s-au vândut în peste 450 de milioane de copii pe plan mondial. Începând cu anii 1980, s-a implicat intens în lupta împotriva SIDA, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, în 1994, şi a primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, în 1998.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.