Cântăreţul Ed Sheeran a obţinut joi două distincţii în cadrul premiilor muzicale britanice Ivor Novello, printre care cea pentru "compozitorul anului", câştigată pentru a doua oară, în timp ce rapperul Stormzy a fost recompensat la categoria "cel mai bun album", scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiile Ivor Novello, a 63-a ediţie, au fost decernate de Academia britanică a compozitorilor şi textierilor (British Academy of Songwriters, Composers and Authors). Lionel Richie şi cantautorul Billy Bragg au fost de asemenea onoraţi. 

Sheeran, care a câştigat categoria "compozitorul anului" şi în 2015, a primit din nou acelaşi premiu iar melodia sa ''Shape of You'' a fost desemnată "cea mai difuzată melodie". 

Stormzy a fost premiat la categoria "cel mai bun album" cu ''Gang Signs &Prayer'', disc care a triumfat şi la BRIT Awards,  în timp ce melodia ''Question Time'', a rapperului Dave, a câştigat la categoria "cel mai bun cântec de actualitate".

La categoria "cel mai bun cântec muzică şi versuri" premiul a revenit piesei "Magnificent (She Says)" a formaţiei rock Elbow. 

Billy Bragg a fost recunoscut pentru contribuţia deosebită la muzica britanică, cantautoarea Cathy Dennis a fost onorată la categoria Outstanding Song Collection, iar cântăreţul Billy Ocean a obţinut premiul pentru succesul internaţional.

Lionel Richie a primit premiul special internaţional pentru că "şi-a pus amprenta pe muzica britanică".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.