Duncan Campbell, solistul trupei UB40, a anunţat „cu părere de rău” că se retrage din muzică din cauza unor probleme de sănătate, notează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul în vârstă de 63 de ani, care l-a înlocuit pe fratele său Ali în grupul britanic reggae-pop în 2008, a suferit vara trecută un atac cerebral. De atunci, el s-a recuperat pentru a pegăti turneul din Regat al grupului. Recent, a suferit un alt atac, iar acum Campbell a spus că trebuie să se retragă din cauza „problemelor de sănătate care persistă”.

UB40 a confirmat că a început căutarea unui nou solist.

„Din păcate, din cauza problemelor de sănătate care persistă, am decis cu părere de rău să mă retrag din trupă pentru a mă concentra pe recuperarea mea”, a transmis Campbell. „Sunt foarte recunoscător şi vreau să mulţumesc sincer fanilor pentru sprijinul lor în acest timp şi în toată perioada în care am făcut parte din UB40. Trupa are întreg sprijinul meu pentru a merge mai departe şi, desigur, toate urările mele de bine pentru viitorul cu un nou solist”.

UB40 a fost înfiinţat în Birmingham, în 1978, şi şi-a luat numele după o formulă folosită în acea perioadă de oameni pentru a cere beneficii de somaj.

Între cele mai cunoscute piese ale grupului se numără „Red Red Wine”, „Falling In Love With You”, „I Got You Babe” (colaborare cu Chrissie Hynde) şi „The Way You Do The Things You Do”. 

Ali Campbell, care a plecat din trupă în 2008, a susţinut de atunci concerte ca parte a grupului UB40 Featuring Ali, Astro & Mickey.

În 2019, saxofonistul Brian Travers a fost diagnosticat cu o tumoare la creier, fiind astfel forţat să se retragă din turneul prin care trupa marca a 40-a aniversare.

Cel mai nou album al grupului, „Bigga Baggariddim”, a apărut săptămâna trecută şi cuprinde colaborări cu artişti din diverse părţi ale lumii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.