Drama istorică „Handia” a obţinut cele mai multe nominalizări, 13, pentru Premiile Goya 2018, care vor fi acordate într-o gală ce va avea loc pe 3 februarie, la Madrid, iar „Toni Erdmann”, coproducţie cu participare românească, ar putea câştiga trofeul pentru cel mai bun film european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Handia”, de Aitor Arregi şi Jon Garaño, „Verónica”, regizat de  Carlos Algara şi Alejandro Martinez-Beltran, „La librería”, de Isabel Coixet, „El autor”, de Manuel Martín Cuenca, şi „Verano 1993/ Estiu 1993”, de Carla Simón, concurează pentru titlul de cel mai bun film, la cea de-a 32-a ediţie a premiilor acordate de Academia de film din Spania.

Dintre toate filmele nominalizate, „Handia”, o producţie bască, care îl are în centru pe gigantul Altzo, a primit cele mai multe nominalizări.

„La librería”, de Isabel Coixet, a primit 12 nominalizări. Filmul o are în centru pe actriţa Emily Mortimer şi este vorbit în limba engleză.

„El autor”, de Martín Cuenca, bazat pe primul roman al lui Javier Cercas, este o comedie care are forţa unei tragedii, scrie El Mundo. Publicaţia spaniolă apreciază că protagonistul peliculei care a primit nouă nominalizări, Javier Gutiérrez, merită premiul pentru cel mai bun actor.

La această categorie sunt nominalizaţi şi Antonio de la Torre pentru „Abracadabra”, Javier Bardem pentru „Loving Pablo” şi Andrés Gertrudix pentru „Morir”.

„Verano 1993”, pelicula care reprezintă Spania pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018, este un candidat al cărui succes este garantat pentru categoria „cel mai bun debut” al premiilor Goya. Filmul a primit opt nominalizări.

„Verónica”, de Paco Plaza, este, probabil, prima producţie horror care ajunge atât de departe la aceste prestigioase premii ale Academiei de film. Pelicula a primit, în total, şapte nominalizări.

La categoria „cea mai bună actriţă” au fost nominalizate Maribel Verdú pentru „Abracadabra”, Emily Mortimer pentru „La librería”, Penélope Cruz pentru „Loving Pablo” şi Nathalie Poza pentru „No sé decir adiós”.

Cel mai bun regizor va fi desemnat Manuel Martín Cuenca pentru „El autor”, Aitor Arregi şi Jon Garaño pentru „Handia”, Isabel Coixet pentru „La librería” sau Paco Plaza pentru „Verónica”.

Cea mai bună producţie europeană va fi aleasă dintre „C'est la vie”, de Olivier Nakache şi Eric Toledano, „Lady Macbeth”, de William Oldroyd, „The Square'', de Ruben Östlund, şi „Toni Erdmann”, de Maren Ade.

„Toni Erdmann”, al cărui coproducător este Ada Solomon, a fost nominalizat la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Globurile de Aur şi Oscar 2017. Filmul a fost recompensat la sfârşitul anului 2016 cu premiul LUX, acordat de Parlamentul European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.