Drama de război „Beanpole”, regizată de Kantemir Balagov, a fost desemnată de FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film) cel mai bun lungmetraj internaţional la cea de-a 31-a ediţie a Palm Springs International Film Festival, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Beanpole/ Dylda”, de Kantemir Balagov, este propunerea Rusiei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020 şi se află pe lista scurtă.

Acţiunea filmului - care a avut premiera în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2019 şi i-a adus lui Balagov premiul pentru regie - este plasată în Leningrad, la câteva luni după încetarea celui de-Al Doilea Război Mondial. În centru, două femei ieşite recent din armată, care încearcă să depăşească experienţa traumatizantă pe care o reprezintă războiul.

Cineaştii Bong Joon Ho şi Han Jin-Won au fost recompensaţi de FIPRESCI cu premiul pentru cel mai bun scenariu, pentru „Parasite”, iar o menţiune specială a revenit dramei canadiene „Antigone”, de Sophie Deraspe.

Regizoarea peruană Melina León a primit premiul „New Voices/ New Visions”, care recunoaşte viziunea originală a unui cineast aflat la debut sau la al doilea film, pentru drama „Canción sin nombre”, primul ei lungmetraj.

FIPRESCI l-a premiat pe Bartosz Bielenia pentru rolul din „Corpus Christi” (Polonia). Cea mai bună actriţă într-un lungmetraj internaţional a fost desemnată Helena Zengel pentru „System Crasher” (Germania). 

La categoria documentar, a fost premiat „Talking About Trees” (Franţa, Sudan, Germania), de Suhaib Gasmelbari, premiul pentru film ibero-american a revenit producţiei columbiene „Monos”, de Alejandro Landes, iar o menţiune specială a revenit lui David Zonana, pentru „Mano de obra” (Mexic).

Premiul pentru tânăr cineast i-a revenit lui Jan Komasa, pentru „Corpus Christi”, în timp ce proiectul „Adam” (Maroc), de Maryam Touzani, a primit premiul juriului local.

Festivalul, la care sunt prezentate 192 de filme din 81 de ţări, se va încheia pe 13 ianuarie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.