Drama de război „Beanpole”, regizată de Kantemir Balagov, a fost desemnată de FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film) cel mai bun lungmetraj internaţional la cea de-a 31-a ediţie a Palm Springs International Film Festival, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Beanpole/ Dylda”, de Kantemir Balagov, este propunerea Rusiei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2020 şi se află pe lista scurtă.

Acţiunea filmului - care a avut premiera în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2019 şi i-a adus lui Balagov premiul pentru regie - este plasată în Leningrad, la câteva luni după încetarea celui de-Al Doilea Război Mondial. În centru, două femei ieşite recent din armată, care încearcă să depăşească experienţa traumatizantă pe care o reprezintă războiul.

Cineaştii Bong Joon Ho şi Han Jin-Won au fost recompensaţi de FIPRESCI cu premiul pentru cel mai bun scenariu, pentru „Parasite”, iar o menţiune specială a revenit dramei canadiene „Antigone”, de Sophie Deraspe.

Regizoarea peruană Melina León a primit premiul „New Voices/ New Visions”, care recunoaşte viziunea originală a unui cineast aflat la debut sau la al doilea film, pentru drama „Canción sin nombre”, primul ei lungmetraj.

FIPRESCI l-a premiat pe Bartosz Bielenia pentru rolul din „Corpus Christi” (Polonia). Cea mai bună actriţă într-un lungmetraj internaţional a fost desemnată Helena Zengel pentru „System Crasher” (Germania). 

La categoria documentar, a fost premiat „Talking About Trees” (Franţa, Sudan, Germania), de Suhaib Gasmelbari, premiul pentru film ibero-american a revenit producţiei columbiene „Monos”, de Alejandro Landes, iar o menţiune specială a revenit lui David Zonana, pentru „Mano de obra” (Mexic).

Premiul pentru tânăr cineast i-a revenit lui Jan Komasa, pentru „Corpus Christi”, în timp ce proiectul „Adam” (Maroc), de Maryam Touzani, a primit premiul juriului local.

Festivalul, la care sunt prezentate 192 de filme din 81 de ţări, se va încheia pe 13 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.