Familia Halynei Hutchins, directoarea de imagine de la filmul „Rust, a intentat proces, marţi, împotriva actorului Alec Baldwin şi a altora implicaţi în proiect, pretinzând că reducerea costurilor şi comportamentul nesăbuit au dus la moartea ei, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hutchins a fost împuşcată şi a murit pe 21 octombrie în timp ce se pregătea pentru o scenă la ferma Bonanza Creek de lângă Santa Fe, New Mexico.

Baldwin, starul din film, ţinea arma când a tras, deşi a declarat că nu a apăsat pe trăgaci. Hutchins a fost împuşcată în piept iar glonţul l-a lovit în umăr şi pe regizorul Joel Souza. Hutchins a fost transportată la spital în Albuquerque, unde a murit. Căsătorită cu Matthew Hutchins, cei doi au un fiu de 9 ani. 

„Şi-a pierdut soţia care era dragostea vieţii lui, iar fiul ei a pierdut o mamă”, a declarat Brian Panish, care este reprezentant al familiei Hutchins, la o conferinţă de presă în care a anunţat procesul. „Asta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”. 

Procesul, intentat în New Mexico, citează mesaje şi e-mailuri trimise de Lane Luper, asistent care a semnalat descărcări accidentale de arme pe platoul de filmare şi care a părăsit producţia împreună cu câţiva alţii chiar înainte de moartea lui Hutchins.

Documentele depuse în instanţă susţin, de asemenea, că Baldwin a încălcat numeroase reguli de manipulare în siguranţă a armelor de foc. De asemenea, acestea sugerează că Baldwin a comis descărcarea neglijentă a unei arme, „care este o infracţiune penală în statul New Mexico”.

Medicul trimis pe platourile de filmare ale westernului „Rust” după incidentul fatal din Santa Fe, a depus de asemenea plângere pentru neglijenţă contra mai multor membri ai echipei de filmare. Şi scenarista Mamie Mitchell l-a atacat în justiţie, în noiembrie, pe Alec Baldwin, pe asistentul de regie Dave Halls şi pe alţi membri ai echipei. 

Nu a fost efectuată nicio arestare în acest dosar, dar acuzaţii penale nu sunt excluse în cazul în care vor fi stabilite responsabilităţi, a subliniat la puţin timp după dramă procuratura din Santa Fe.

Într-un interviu pentru postul ABC, Alec Baldwin a declarat că nu se simte vinovat şi nici „responsabil” de moartea Halyna Hutchins.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.