Pelicule de Cristina Haneş şi Octav Chelaru au fost selectate pentru a participa în concursul internaţional Pardi di Domani al Festivalului de Film de la Locarno, care va avea loc în perioada 2 - 12 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia portugheză „António e Catarina”, regizată de Cristina Haneş, şi cea românească „Haine negre”, de Octav Chelaru, se numără între cele 27 de scurt şi mediumetraje selectate în această competiţie.

Cele două filme vor concura cu producţii din Japonia, Thailanda, Rusia, Statele Unite, Franţa, Spania, Cuba şi Columbia.

Programul Pardi di Domani este dedicat cineaştilor tineri independenţi sau studenţilor la şcoli de film, care nu au realizat încă niciun lungmetraj. Premiile acordate în acest program - care cuprinde o competiţie internaţională şi una dedicată producţiilor elveţiene - au o valoare totală de 30.000 de franci elveţieni.

„Charleston”, lungmetrajul de debut al lui Andrei Creţulescu, a fost selectat în competiţia oficială „Concorso Internazionale” a Festivalului de Film de la Locarno 2017, iar cel mai nou proiect cinematografic semnat de regizorul Radu Jude, filmul de montaj „Ţara moartă”, va avea premiera internaţională în secţiunea Signs of Life.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.