Filmul "Dogman", regizat de Matteo Garrone, producţie care a fost recompensată la Cannes anul acesta cu premiile pentru "cel mai bun actor" şi Palme Dog pentru cea mai bună performanţă canină, este propunerea Italiei spre nominalizare la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza" la Oscar 2019, anunţă The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, care a debutat la Cannes cu critici bune, este o poveste modernă a unui bărbat simplu, Marcello, un stilist de câini ai cărui prieteni sunt doar animalele care vin la salonul său de înfrumuseţare. 

Supranumit un western urban, "Dogman" se petrece într-o suburbie italiană, undeva la intersecţia dintre metropolă şi sălbăticie. Marcello, un frizer pentru câini simpatic, discret şi apreciat de toată lumea, se trezeşte prins într-o relaţie de putere cu Simone, un fost boxer care terorizează întreg cartierul.

Inspirat dintr-o poveste reală, "Dogman" este cel mai recent film al lui Matteo Garrone, câştigător a două mari premii la Cannes, pentru "Gomorra" (2008) şi "Reality" (2012). "Un Buster Keaton actual, aproape un actor de film mut", după cum l-a numit chiar regizorul, Marcello Fonte lucra ca îngrijitor la un centru social când l-a întâlnit pe Garrone şi a primit rolul care i-a adus premiul de la Cannes şi recunoaştere internaţională.

The Hollywood Reporter a numit filmul "o versiune perfecţionată" a realizărilor precedente ale lui Garrone. 

Pelicula a fost aleasă să reprezinte Italia la premiile Oscar dintr-o listă de 21 de filme, în defavoarea unor filme precum "Happy as Lazzaro", de Alice Rohrwacher, "The Place", de Paolo Genovese, şi "On My Skin", de Alessio Cremonini.

Criticii locali şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la votanţii Academiei Americane care ar putea fi părtinitori faţă de violenţa descrisă în "Dogman", după ce capodopera "Gomorra", care a câştigat Marele Premiu al Juriului de la Cannes în 2008, nu a fost nominalizată. 

"Gomorra", fresca lui Garrone despre mafie modernă din Italia, a netezit drumul multor altor regizori care au explorat regiunea Napoli. Flmul a fost nominalizat la Globul de Aur. 

Anul trecut, Italia a propus spre nominalizare filmul "Ciambra", de Jonas Carpignano. În 2017, "Fire at Sea", de Gianfranco Rosi, a câştigat o nominalizare pentru "cel mai bun documentar". 

Cel mai recent, regizorul Paolo Sorrentino a câştigat Oscarul la această categorie, în 2014, cu "La Grande Bellezza/ The Great Beauty". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.