Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre impactul accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generaţii, va rula, începând de vineri, în cinematografele în aer liber din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Totul nu va fi bine”, primul lungmetraj documentar semnat de Adrian Pîrvu şi Helena Maksyom, a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, la Cluj-Napoca. El a fost prezentat, în avanpremieră, la Constanţa şi Bucureşti, iar de vineri va putea fi vizionat în mai multe oraşe din ţară.

Din 7 august, filmul va rula în aer liber la Bucureşti (Cinema Muzeul Ţăranului, 7 august, ora 21:00), Arad (Grădina de Vară Cinema Arta, 7 august, ora 21:30), Braşov (Grădina din Visss, 11 august, ora 21:00), Iaşi (Cinema Ateneu, 7 august, ora 21:30), Timişoara (Hostel Costel, 9 august, ora 21:30), Târgu Mureş (Teatrul de Vară - vineri, duminică, marţi şi joi, ora 21:30).

Pe 12 august, de la ora 20:30, documentarul va rula la Grădina cu Filme - Cinema & More din Bucureşti. Proiecţia va fi precedată de o discuţie cu Adrian Pîrvu, moderată de criticul Ileana Bîrsan.

„Totul nu va fi bine” este un road-movie în care un regizor pe jumătate nevăzător şi iubita lui încearcă să descopere efectele Cernobîlului asupra lor. În călătoria lor, cunosc oameni afectaţi de dezastrul nuclear petrecut în 1986, iar pe măsură ce descoperă impactul Cernobîlului asupra unei întregi generaţii, problemele lor de sănătate se agravează şi le complică planurile. 

Adrian Pîrvu s-a născut în 1986. Mama lui a crezut că glaucomul şi orbirea parţială ale lui Adrian au fost cauzate de vizita ei în Ucraina, pe când era însărcinată în 6 luni. La aproape 30 de ani, debusolat, decide să plece în Ucraina să facă un film despre cei afectaţi de dezastru şi să găsească o cale de împăcare cu sine. În Kiev o întâlneşte pe Helena, crescută în ţara grav afectată de accidentul nuclear, şi ea devine partenera lui Adrian în realizarea documentarului.

Scenariul şi regia sunt semnate de Adrian Pîrvu şi Helena Maksyom, montajul - de Alexandru Radu şi Vladimir Gojun, imaginea - de Denis Melnik, Radu Gorgos, Adrian Pîrvu, Helena Maksyom. Ioan Filip şi Dan-Ştefan Rucăreanu semnează sunetul. Producători sunt Alexandru Solomon şi Ada Solomon. Coproducători sunt Olena Yershova, Adrian Pîrvu şi Andrii Yashchyshyn.

Absolvent al UNATC, Adrian Pîrvu a regizat şi produs mai multe scurtmetraje. După ce a predat engleza timp de un an în China, a lucrat ca producător pentru un ONG care susţine persoanele cu dizabilităţi. În prezent, este monteur freelancer.

Helena Maksyom a absolvit Universitatea de Aviaţie din Kiev şi are un master în „Ecologie şi protecţia mediului înconjurător”. A lucrat ca jurnalist, traducător, iar acum se concentrează pe cinema. 

„Totul nu va fi bine” este o producţie Hi Film realizată în coproducţie cu TATO FILM şi microFILM, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Agenţiei de Film din Ucraina, al Programului Europa Creativă - MEDIA al Uniunii Europene şi al Televiziunii Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.