Cea de-a noua ediţie a Divan Film Festival va avea loc în perioada 24 - 26 august, la Craiova, şi între 27 august şi 2 septembrie, la Port Cultural Cetate, iar tema ei este „Balkan Dreams”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În programul acestei ediţii a Divan Film Festival vor fi incluse aproximativ 50 de titluri: ficţiune şi documentare de lungmetraj, alese de Cătălin Olaru, director artistic, şi scurtmetraje, selectate de Massimiliano Nardulli.

„Din punct de vedere cinematografic, Balcanii reprezintă un spaţiu în care se râde, se plânge, se dansează, se moare sau se trăieşte la acelaşi nivel: excesiv, cu pedala apăsată la capăt. În spatele fiecărui exces se află câte un vis. Această a noua ediţie este dedicată lor, acelor visuri care ne definesc şi fac ca Balcanii să fie ceea ce sunt”, a transmis Cătălin Olaru.

Balkanistan Workshop, atelierul care a ajuns la cea de-a treia ediţie şi care încurajează colaborarea între tinerii cineaşti din Balcani, va avea loc şi anul acesta la Divan Film Festival. După alegerea scenariului câştigător, participanţii vor colabora pentru dezvoltarea proiectului. Acesta va fi filmat în Port Cultural Cetate şi prezentat în cadrul ediţiei următoare. 

Pe lângă filme, festivalul se distinge prin demonstraţiile de artă culinară. Anual, în Port Cultural Cetate ajung bucătari din ţări balcanice care propun meniuri speciale, inspirate de selecţia de filme. 

În timpul desfăşurării festivalului, camparea este gratuită în Port Cultural Cetate, iar înscrierile se pot face printr-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.

Divan Film Festival este un proiect cultural co-organizat de Fundaţia pentru Poezie „Mircea Dinescu” şi Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.