Divan Film Festival, dedicat filmului şi artei culinare balcanice, revine cu cea de-a opta ediţie, care va avea loc în perioada 18 - 26 august, la Craiova şi Port Cultural Cetate din judeţul Dolj, şi a cărei temă o reprezintă dragostea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară propune anul acesta pelicule europene care abordează într-un mod inedit amorul balcanic. Poezie, gesturi măreţe, căutări, melodramă, basm, toate îşi găsesc locul în filmele selectate pentru această ediţie de noul director artistic al evenimentului, Cătălin Olaru, şi de Massimiliano Narduli, responsabil de secţiunea de scurtmetraje.

”Când spui Balcani te gândeşti automat la război şi moarte, la familii dezrădăcinate. Anul acesta, Divan Film Festival îşi propune să demonstreze că, în Balcani, lumea se mai şi iubeşte, nu doar se sfârtecă şi se duşmăneşte. Omagiem dragostea cu filme noi, majoritatea urmând a fi proiectate în premieră naţională”, transmite Cătălin Olaru.

De cealaltă parte, Narduli afirmă: ”Tot ce am nevoie este dragoste, tot ce ne trebuie este iubire. Balkan Love este mai mult decât o temă sau numele acestei ediţii, Balkan Love este o stare de spirit”.

Divan Film Festival va avea loc între 18 şi 20 august, la Cinema Inspire din Mercur Center şi în Centrul Vechi al Craiovei, iar în perioada 21 - 26 august, în Portul Cultural Cetate. Accesul este liber la toate proiecţiile şi concertele Divan Film Festival.

În timpul desfăşurării festivalului, camparea este gratuită în Portul Cultural Cetate, iar înscrierile se pot face pe pagina de Facebook a evenimentului.

Divan Film Festival este un eveniment anual organizat de Fundaţia pentru Poezie “Mircea Dinescu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.