"Both Directions at Once - The Lost Album" (Universal/Impulse!), discul cu piese inedite ale lui John Coltrane, a fost lansat vineri, la jumătate de secol după moartea muzicianului, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrările necunoscute ale legendarului saxofonist oscilează între blues, jazz tradiţional şi free jazz.

Pe 6 martie 1963, John Coltrane (1926-1967) şi muzicienii din celebrul cvartet (pianistul McCoy Tyner, contrabasistul Jimmy Garrison şi bateristul Elvin Jones) au intrat în studiourile lui Rudy Van Gelder, cunoscutul inginer de sunet şi producător al mărcii Blue Note.

Cei patru au lucrat toată după-amiaza iar la final John Coltrane a plecat cu o înregistrare pentru a o asculta Naïma, soţia sa. De atunci nu s-a mai aflat nimic despre înregistrare.

Albumul este alcătuit din şapte piese interpretate de Coltrane şi cvartetul său, unul dintre cele mai bune ale perioadei. 

"Both Directions at Once" (Universal/Impulse!) este o perlă rară şi lansarea lui este de asemenea importantă în lumea jazz-ului aşa cum ar fi apariţia unui nou album Jimi Hendrix în universul rock. 

Discul conţine în plus două compoziţii necunoscute. John Coltrane nu le-a dat un titlu şi sunt repertoriate pe disc cu numere. 

Figură emblematică a jazzului secolului 20, John Coltrane este considerat unul din cei mai importanţi inovatori în muzica de jazz modernă. Muzica sa a influenţat generaţii de saxofonişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.