Dino Parc Râşnov şi-a dublat suprafaţa şi a reprodus cel mai mare dinozaur descoperit până acum în lume, Seismosaurus, care are 45 de metri lungime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul exponat a fost inaugurat marţi, când în parc a fost deschisă şi o nouă zonă a dinozaurilor şi mamiferelor preistorice care au trăit pe teritoriul României în zona Haţegului.

Dino Parc Râşnov deţine acum un număr total de 100 de exponate reproduse în mărime naturală şi atestate ştiinţific.

„Mă bucur că s-a ivit această ocazie de a reproduce în mărime naturală cel mai mare dinozaur descoperit până acum în lume, Seismosaurus, ce măsura 45 de metri lungime. Hotărârea de a expune acest gigant preistoric, care acum e vedeta parcului, a fost în strânsă legătură cu ideea noastră de a extinde Dino Parc Râşnov, după ce numărul vizitatorilor a crescut exponenţial în ultimii ani”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

Profesorul Dan Grigorescu de la Facultatea de Geologie a Universităţii Bucureşti a completat: „Seismosaurus reprezintă dovada că lumea preistorică ce a existat pe această planetă are încă multe secrete, pe care dorim să le dezvăluim publicului larg într-o manieră educativă. De asemenea, astăzi inaugurăm la etajul 1 al clădirii principale expoziţia «Animale şi plante din trecutul Pământului Românesc» în colaborare cu Muzeul de Geologie”.

Luna aceasta, în parc a fost inaugurat şi un cinematograf 360° de grade, care va permite vizionarea filmelor tematice într-un nou format interactiv, cu o peşteră special amenajată în care se găsesc fosile de dinozaur, o corabie cu un traseu interactiv, o camera senzorială cu sunete de dinozauri şi mamifere preistorice şi multe alte exponate.

Dino Parc Râşnov este o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, situat în apropiere de Cetatea Râşnov. Pe lângă un traseu impresionant cu 100 de dinozauri în mărime naturală, atestaţi ştiinţific, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D şi un cinematograf 360°, traseu de aventură, labirint laser, soundbox şi multe alte zone interactive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.