Denzel Washington şi Frances McDormand joacă împreună în „The Tragedy of Macbeth”, adaptare semnată de Joel Coen după piesa „Macbeth” a lui Shakespeare, care va fi lansată în cinematografe pe 25 decembrie, scrie IndieWire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul marchează o rară creaţie solo a regizorului Joel Coen, care este considerat unul dintre cei mai importanţi cineaşti americani alături de fratele său, Ethan Coen. Cei doi au câştigat Oscarul la categoria „cea mai bună regie” pentru „No Country for Old Men”. 

Primul trailer din „Macbeth” dovedeşte că Joel Coen se descurcă şi singur în calitate de regizor, mai scrie IndieWire. 

„The Tragedy of Macbeth” este următorul proiect al lui Joel Coen după „The Ballad of Buster Scruggs” şi îi aduce împreună pe ecran pentru prima dată pe câştigătorii premiului Oscar, Washington şi McDormand. 

McDormand a fost recent recompensată cu Oscar pentru „Nomadland”, la categoriile „cea mai bună actriţă” şi „cel mai bun film”.

Washington va intepreta rolul titular, în timp ce Corey Hawkins va fi Macduff. Rolurile secundare îi includ pe Moses Ingram, Brendan Gleeson, Harry Melling şi Ralph Ineson, printre alţii.

„Cred că un lucru foarte important despre adaptarea lui Joel este că nu o numim „Macbeth”, a spus McDormand într-un discuţie live pe Instagram, anul trecut. „O numim „The Tragedy of Macbeth”, ceea ce este diferit. În adaptarea lui Joel, explorăm vârsta personajelor şi în adaptarea noastră membrii familiei Macbeth sunt mai în vârstă. Şi Denzel şi eu suntem mai în vârstă decât sunt de obicei actorii distribuiţi în Macbeth. Aşa că acest lucru pune o presiune pe ambiţiile lor la a avea coroana. Cred că cea mai importantă diferenţă este că este ultima lor şansă la glorie”. 

McDormand a adăugat că este „extrem de imporant” pentru interpretarea ei că Lady Macbeth nu a avut niciodată un copil. „Dar au fost multe sarcini şi poate copii născuţi care au murit”, a spus ea. „Cred că este tragedia ei personală care îi alimentează ambiţia de a-i da soţului ei coroana pentru că nu a fost capabilă să-i ofere un moştenitor. Pentru mine, aceasta este esenţa personajului”. 

A24 va lansa „The Tragedy of Macbeth” în cinematografe pe 25 decembrie. Drama va deveni accesibilă online, pe Apple+ din 14 ianuarie 2022. Filmul va deschide Festivalul de Film de la New York, pe 24 septembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.