Trupa britanică rock Deep Purple va concerta la Cluj-Napoca pe 10 decembrie, pentru prima dată pe scena Sălii Polivalente, potrivit Events.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai recent, Ian Gillan (voce), Ian Paice (baterie), Roger Glover (bas), Steve Morse (chitară) şi Don Airey (clape) au concertat în România la Bucureşti, în 2017.

Pentru concertul de la Cluj-Napoca, biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim, la mai multe categorii de preţ: între 130 şi 400 de lei. Ele vor fi puse în vânzare joi, la ora 11.00, potrivit organizatorilor.

Deep Purple a fost înfiinţată în Hertford, Anglia, în 1968. Între muzicienii care au făcut parte din grup, de-a lungul timpului, se numără Jon Lord (clape), Ritchie Blackmore (chitară, cofondator) şi David Coverdale (voce). Trupa a fost inclusă, în 1975, în Guinness Book of World Records, ca „cea mai zgomotoasă formaţie din lume”. Albumele grupului au fost vândute în peste 120 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai importante apariţii discografice semnate Deep Purple se numără: „Deep Purple in Rock” (1970), „Fireball” (1971), „Machine Head” (1972), „Burn” (1974), „Stormbringer” (1974) şi „Perfect Strangers” (1984). Formaţia a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2016.

Cel mai recent material de studio lansat este „Infinite” (2017).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.