Duo-ul francez NinjA Cyborg acuză din 2020 grupul german Rammstein că s-a folosit de piesa lor "Sunny Road" pentru a crea "Deutschland", o piesă lansată câteva luni mai târziu. Potrivit Nouvel Obs, raportul de expertiză independentă comandat de Curtea de Apel din Paris a decis că Rammstein a "împrumutat în mod voluntar" elemente melodice. Cu alte cuvinte, plagiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem fericiţi că concluziile sunt atât de clare", recunoaşte Marc Botté, membru al duo-ului, pentru cotidianul Le Parisien.

Acuzând Rammstein, NinjA Cybord ataca un nume greu al industriei muzicale, grupul german având aproape 12 milioane de ascultători pe lună pe Spotify. Dar, deşi Martin Antiphon şi Marc Botté au avut câştig de cauză, nu au fost întotdeauna susţinuţi de public.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

În 2020, exact când începea această poveste nebună, s-au trezit acuzaţi de plagiat. "Eu sunt cel care a creat acel riff. Ştiam foarte bine că nu l-am plagiat. La început am crezut că este una dintre vechile lor melodii şi că am făcut acelaşi lucru din întâmplare", a declarat Marc Botté pentru Le Nouvel Obs, susţinând că duo-ul său a fost în scurt timp "atacat violent" de fanii Rammstein. "A trebuit să ne răzbunăm!". 

Din fericire pentru NinjA Cyborg, aproape patru ani mai târziu, raportul de expertiză le dă dreptate, concluzionând că trupa de metal "a împrumutat în mod deliberat riff-ul şi alte elemente melodice" din piesa lor "Sunny Road", lansată pentru prima dată în 2018. Piesa Rammstein datează din martie 2019. Raportul concluzionează, de asemenea, că "nicio întâlnire întâmplătoare nu poate fi luată în considerare din cauza prea multor asemănări şi că Rammstein a comis, fără îndoială, un plagiat", relatează Le Parisien.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.