„Once Upon a Time... in Hollywood”, regizat de Quentin Tarantino, a fost desemnat cel mai bun film la gala Critics’ Choice Awards de duminică, unde „Fleabag” şi „Succession” au fost alese cele mai bune seriale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alegerile criticilor s-au confundat, în mare parte, cu cele oferite săptămâna trecută de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Globurile de Aur).

Cel de-al nouălea lungmetraj al lui Tarantino a fost premiat cu marele trofeu pentru film, dar şi la categoriile „actor în rol secundar” (Brad Pitt), „scenariu original” (Quentin Tarantino) şi „scenografie” (Barbara Ling şi Nancy Haigh). 

Regizorii Sam Mendes („1917”) şi Bong Joon Ho („Parasite”) au fost premiaţi ex aequo la categoria „regie”. Drama de război „1917” a fost premiată şi pentru imagine şi montaj, în timp ce „Parasite” a fost ales şi cel mai bun film într-o limbă străină. 

Cel mai bun actor a fost desemnat Joaquin Phoenix, pentru „Joker”, şi cea mai bună actriţă, Renee Zellweger, pentru „Judy”.

Pentru rolul secundar în film a fost premiată şi Laura Dern („Marriage Story”), iar Roman Griffin Davis („Jojo Rabbit”) a fost ales cel mai bun tânăr actor.

„The Irishman”, regizat de Martin Scorsese, a fost premiat pentru întreaga distribuţie, iar Greta Gerwig, pentru scenariul adaptat al filmului „Little Women”.

Cea mai bună comedie a fost „Dolemite Is My Name”, cu Eddie Murphy în rol principal.

Cel mai bun lungmetraj de animaţie a fost „Toy Story 4”. Cel mai bun cântec: „I’m Gonna Love Me Again” din „Rocketman” şi „Glasgow (No Place Like Home)” din „Wild Rose”.

În ceea ce priveşte programele de televiziune, „Fleabag” (Amazon) a câştigat la categoriile „cel mai bun serial-comedie”, „cea mai bună actriţă într-un serial-comedie” (Phoebe Waller-Bridge) şi „cel mai bun actor în rol secundar într-un serial-comedie” (Andrew Scott). 

„Succession” (HBO) a fost desemnat câştigător la categoriile „cel mai bun serial-dramă”, şi „cel mai bun actor într-un serial-dramă” (Jeremy Strong).

Regina King a fost aleasă cea mai bună actriţă într-un serial-dramă („Watchmen”, HBO) şi Billy Hader a fost desemnat cel mai bun actor într-un serial-comedie, pentru „Barry” (HBO).

Jharrel Jerome s-a impus la categoria „actor într-o miniserie” („When They See Us”), iar Michelle Williams („Fosse/Verdon”, FX), la categoria „actriţă într-o miniserie”.

Cea mai bună miniserie a fost aleasă „When They See Us” (Netflix), iar cel mai bun film de televiziune, „El Camino: A Breaking Bad Movie” (Netflix).

Cea de-a 25-a gală Critics’ Choice Awards a fost prezentată de Taye Diggs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.