Creatorul de modă japonez Issey Miyake, cu o carieră de mai bine de jumătate de secol, care nu a respectat convenţiile şi care s-a impus la nivel global ca inventator şi artist, a murit la vârsta de 84 de ani, a declarat pentru AFP o angajată a biroului său din Tokyo, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A murit în seara zilei de 5 august”, a spus ea la telefon, refuzând să i se dezvăluie identitatea şi fără a oferi mai multe detalii despre moartea sa.

Născut pe 22 aprilie 1938, la Hiroshima (vestul Japoniei), Issey Miyake avea şapte ani la 6 august 1945 când Statele Unite au lansat prima bombă atomică din istorie în oraşul său natal, ucigând 140.000 de oameni. A supravieţuit, dar mama lui a murit trei ani mai târziu din cauza radiaţiilor.

Imediat ce a absolvit Universitatea de Arte Plastice Tama din Tokyo s-a mutat la Paris în 1965 şi a studiat la şcoala Chambre Syndicale de la Couture Parisienne. Issey Miyake şi-a impus stilul în întreaga lume folosind materiale nemaivăzute în modă până atunci.

Preferind să se definească mai degrabă ca „producător de îmbrăcăminte” decât ca stilist, a făcut parte din valul de tineri designeri japonezi care au reîmproaspătat stilul haute couture parizian din anii 1970.

Este cunoscut în special pentru că a realizat haine dintr-o singură bucată de material („A-POC, A Piece Of Cloth”), fără cusături, optimizând astfel mişcarea, fluiditatea şi confortul. Linia sa „Pleats Please” a perfecţionat tehnica plisării. 

Lansată din 2010, linia sa de genţi geometrice şi în relief „Bao Bao” şi-a întărit şi mai mult aura. Issey Miyake a fost, de asemenea, furnizorul oficial al faimoaselor pulovere negre cu guler pentru Steve Jobs, co-fondatorul şi fostul şef al Apple.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.