Creatoarea de modă Laura Biagiotti a murit vineri, la Roma, la vârsta de 73 de ani, după ce în urmă cu două zile a suferit un stop cardiac, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul decesului Laurei Biagiotti, supranumită de ziarul New York Times ”regina caşmirului”, a fost făcut de compania sa pe Twitter.

”Mulţumesc pentru tot, draga mea mamă. Vom fi împreună mereu”, a scris pe aceeaşi platformă de socializare fiica ei, Lavinia, vicepreşedinta grupului Biagiotti.

Decesul a survenit cu puţin înainte de ora locală 03.00, după ce medicii au declarat că se afla în moarte cerebrală cu câteva ore înainte.

Laura Biagiotti a fost una dintre primele creatoare de modă care au organizat prezentări de modă în urmă cu aproape 30 de ani în China şi figurează între primii designeri italieni care şi-au prezentat creaţiile în fosta Uniune Sovietică.

Într-un interviu acordat în 2015, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de carieră, Biagiotti a mărturisit că mulţumită acestor experienţe a înţeles puterea pe care o are moda în a schimba societăţi.

”În China, în 1988, am simţit că după atâţia ani în care au fost îmbrăcaţi la fel, standardizaţi, femeile şi bărbaţii voiau să îşi exprime propria personalitate prin haine”, a declarat ea pentru ziarul economic Il Sole 24 Ore.

Creatoarea de modă şi-a început cariera la Roma în 1965, în atelierul mamei sale, Delia, cu care a început să colaboreze cu mari firme, printre care Alitalia, Roberto Capucci şi Rocco Barocco.

În 1972, a lansat la Florenţa prima colecţie cu numele ”Laura Biagiotti”. Împreună cu Gianfranco Ferrè şi Ottavio Missoni, a hotărât să se mute de la Florenţa la Milano. Din 1980, ea trăia într-un castel de secol al XI-lea în apropierea capitalei Italiei.

Laura Biagiotti a finanţat restaurarea mai multor edificii istorice din Italia şi, în fiecare an, a lansat peste 70 de colecţii vestimentare şi de accesorii.

Grupul Biagiotti se mândreşte cu faptul că foloseşte aproximativ 50.000 de kilograme de caşmir pe an pentru articolele sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.