Creatorul italian de modă Giorgio Armani a anunţat marţi că anulează toate prezentările prevăzute în ianuarie din cauza creşterii cazurilor de Covid-19 în Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, prezentările toamnă -iarnă 2022-2023 ale Emporio şi Giorgio Armani, prevăzute la Milan Fashion Week, şi cea de la săptămâna haute couture primăvară-vară 2022 de la Paris au fost anulate. 

Această decizie a designerului, 87 de ani, „a fost luată cu mare regret şi după o atentă analiză în contextul agravării situaţiei epidemiologice”, se arată într-un comunicat al grupului. 

Întrebat de AFP despre o eventuală prezentare virtuală a colecţiilor Armani, un purtător de cuvânt al grupului a indicat că pentru moment nu este prevăzută.

Armani este primul mare brand italian care şi-a anulat show-urile din cauza noului val de contaminări, aşa cum a fost cazul la începutul pandemiei în februarie 2020. Când a fost anunţat primul deces în peninsula italiană, Giorgio Armani îşi prezenta colecţia la Milano. Designerul italian a fost unul dintre primii care şi-a dat seama de gravitatea crizei din sănătate. Pe 23 februarie 2020, prezentarea sa de modă toamnă-iarnă 2020-2021 a avut loc în faţa unei săli goale, fără public. 

Italia este una dintre ţările europene care a plătit cel mai mare preţ în pandemie, cu peste 137.000 de morţi, iar acum se confruntă cu o creştere bruscă a cazurilor, din cauza variantei Omicron.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.