Oraşul spaniol Pamplona a anunţat marţi că anulează, din cauza pandemiei de coronavirus, celebrele sale sărbători de San Fermin, între care eliberarea taurilor care atrage anual turişti din toată lumea la începutul lui iulie, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul municipal a luat această decizie prin consens (...), ţinând cont de faptul că lupta contra Covid-19 a devenit o prioritate mondială şi nu există altă posibilitate pentru sărbători atât de mari şi internaţionale", a anunţat primarul într-un comunicat. 

Sărbătorile de San Fermin atrag în fiecare an sute de mii de turişti din lumea întreagă. 

Din 6 până la 14 iulie, oraşul trăieşte în ritmul taurilor de luptă eliberaţi de care sute de persoane - îmbrăcate în alb şi roşu - încearcă să se apropie cât mai mult pe străzile oraşului din nordul Spaniei. 

Din cauza curselor tradiţionale, în fiecare an sunt numeroşi răniţi şi chiar morţi. 

Pandemia de coronavirus a dus deja la anularea de mari evenimente festive şi culturale prevăzute în toată lumea: Montreux Jazz Festival în Elveţia, Comic-Con din San Diego în Statele Unite, Festivalul de teatru de la Avignon în Franţa şi Festivalul de la Edinburg în Scoţia. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.