Concertul trupei americane Foreigner, festivalul şi concursul EuropaFest şi un recital Bobby McFerrin se numără între evenimentele muzicale care vor avea loc în Bucureşti, în luna mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trupa post-rock Caspian (SUA) va concerta în premieră în România pe 3 mai, de la ora 20.00, în clubul Control, iar preţul unui bilet este de 50 de lei.

Viţa de Vie va susţine, pe 4 mai, un concert acustic la Hard Rock Cafe, începând cu ora 22.30. Biletele au preţuri de 60 şi 80 de lei.

The Australian Pink Floyd Show, spectacol care aduce tribut formaţiei britanice de rock progresiv, va avea loc pe 5 mai, de la ora 20.00, la Sala Palatului. Show-ul pus în scenă este unul inspirat din cele realizate de Pink Floyd şi se bazează pe lumini, animaţii şi stereograme laser 3D. Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim şi costă 90, 140, 170, 190, 250 şi 310 lei.

Cunoscută pentru piese ca „I Want To Know What Love Is”, „Say You Will”, „Cold As Ice” şi „Urgent”, trupa Foreigner va concerta la Sala Palatului pe 7 mai. În deschidere, va susţine un recital grupul Iris condus de Nelu Dumitrescu. Biletele se găsesc în reţeaua Eventim, la mai multe categorii de preţuri: 150, 190, 270, 490 şi 690 de lei.

Tot pe 7 mai, o altă premieră soseşte din Olanda - grupul Kuhn Fu. Cu un chitarist neamţ, un basist  turc, un clarinetist israelian si un baterist englez, muzica grupului Kuhn Fu este un mix de jazz, punk, psihedelic rock, muzică simfonic şi blues. Concertul face parte din serial evenimentelor Jazz Nouveau, iar biletele costă între 35 şi 50 de lei şi pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro.

După concertul amânat din noiembrie 2017, trompetistul Avishai Cohen vine la Bucureşti pe 8 mai, la Cinema Pro. Alături de el, pe scenă vor mai urca Yonathan Avishai - pian, Barak Mori - bass şi Nasheet Waits - baterie. Bilete mai sunt disponibile la preţul de 185 de lei şi pot fi cumpărate din reţeaua Eventim.

Grupul psychedelic rock TOY (Marea Britanie) va concerta pe 9 mai, de la ora 21.00, la clubul Control. Preţul unui bilet este de 35 de lei.

În perioada 10 - 19 mai, va avea loc a 25-a ediţie a EuropaFest, ale cărui concerte vor fi găzduite de Teatrul Odeon, Caffe Ibis Nord şi Sala Dalles. Vor fi prezenţi artişti din Marea Britanie, Israel, Olanda, România şi Estonia. La ediţia de anul acesta vor avea loc ateliere şi master-class-uri de jazz şi muzică clasică. Cât priveşte Bucharest International Jazz Competition 2018, au fost acceptate în semifinală 17 trupe care aduc laolaltă muzicieni din 12 ţări: Azerbaidjan, Belgia, Cuba, Franţa, Germania, Iordania, Italia, Letonia, Luxemburg, Spania, SUA şi Ungaria.

E.M.I.L., ROA şi Şuie Paparude sunt capete de afiş ale celei de-a patra ediţii a BurgerFest, ce va avea loc între 11 şi 13 mai, la Verde Stop Arena. Abonamentul costă 30 de lei, iar biletul pentru o zi, 18 lei.

Proiectul belgian Warhaus al solistului trupei Balthazar va fi prezentat, la clubul Control, pe 11 mai, de la ora 21.00, iar preţul unui bilet este de 50 de lei.

Concertul-eveniment Miles David - Miles Ahead va avea loc pe 15 mai, de la ora 20.00, la Cinema Pro, unde vor cânta Sebastian Burneci (trompetă), Gianni Gagliardi (saxofon), George Natsis (pian), Adrian Flautistu (bas) şi Vlad Popescu (baterie). Biletele pot fi cumpărate la preţurile de 50, 85 şi 125 de lei.

Grupul Postmodern Jukebox revine în România într-un concert ce va avea loc la Sala Palatului pe 16 mai, de la ora 20.00. Biletele au preţuri cuprinse între 120 şi 240 de lei.

Muzicianul american Bobby McFerrin va concerta la Sala Palatului pe 19 mai, în cadrul turneului „Circlesongs”. Biletele pentru concertul de la Bucureşti, al doilea pe care artistul îl susţine în Capitală în ultimii zece ani, au preţuri de 150 şi 200 de lei şi pot fi cumpărate de pe vandbilete.ro.

Bobby McFerrin
Bobby McFerrin

Reputatul pianist norvegian Bugge Wesseltoft revine, pe 21 mai, la Control, de data aceasta alături de bateristul american Christian Prommer. Considerat un pianist de excepţie încă din anii 1990, Bugge Wesseltoft a colaborat cu nume ca Jan Garbarek, Sidsel Endresen, Terje Rypdal şi Dhafer Youssef. Christian Prommer are o experienţă de 20 de ani ca producător şi instrumentist, perioadă în care şi-a pus talentul în slujba multor proiecte de succes din muzica electronică, între care Flash, Trüby Trio, Voom Voom şi Dj Hell. Biletele pentru acest concert au preţuri de 35 şi 50 de lei şi pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.