Branford Marsalis, la Bucharest Jazz Festival, Depeche Mode, pe Cluj Arena, şi David Guetta, la festivalul Timeshift, se numără printre evenimentele muzicale ale lunii iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bucharest Jazz Festival debutează pe 3 iulie cu vernisajul expoziţiei ”Jazzonance”. La Arcub vor avea loc mai multe evenimente conexe, precum dezbateri, sesiuni Q&A cu artişti invitaţi şi workshopuri. În Piaţa George Enescu vor avea loc concerte în perioada 5 - 9 iulie. Saxofonistul Branford Marsalis şi solistul Kurt Elling sunt capete de afiş ale ediţiei de anul acesta a Bucharest Jazz Festival. Ei vor concerta pe 8 iulie. Un alt eveniment important îl reprezintă concertul Stanley Jordan, Gábor Dörnyei şi Kornél Horváth, de pe 7 iulie. Accesul la concertele din Piaţa George Enescu este gratuit.

Formaţia franceză progressive metal Gojira concertează la Arenele Romane din Bucureşti pe 4 iulie. Evenimentul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album lansat, ”Magma”, apărut în luna iunie a anului trecut, şi are loc după ce trupa a urcat pe scene ale unor importante festivaluri din Europa, precum Rock am Ring, Nova Rock, Graspop Metal Meeting, Download Paris şi Madrid. Albumul ”Magma”, al şaselea semnat Gojira, a adus formaţiei două nominalizări la premiile Grammy. Concertul de la Bucureşti al francezilor va începe la ora 21.45. Biletele pentru categoria golden circle sunt epuizate din luna aprilie. Preţul celor disponibile la categoria acces general costă 95 de lei, iar în ziua concertului preţul lor va fi de 100 de lei.

Bill Frisell Trio, David Torn, alături de proiectul său muzical ”Sun of Goldfinger”, şi Melt Trio concertează la cea de-a 21-a ediţii a Gărâna Jazz Festival, care va avea loc între 6 şi 9 iulie, în Munţii Banatului, în judeţul Caraş-Severin. Lineup-ului se adaugă, între alţii, compozitorul şi pianistul Omar Sosa, nominalizat de şapte ori la premiile Grammy, şi cvartetul Afro Cubano. Un abonament pentru toată perioada de festival costă 300 de lei, iar preţul unui bilet pentru o zi de festival este de 85 de lei.

Festivalul Electric Castle va avea loc anul acesta între 12 şi 16 iulie, în opt spaţii amenajate pe someniul Bánffy de la Bonţida (Cluj). Pe scene vor urca, între alţii Byron, Golan, Robin & The Backstabbers, Dub Pistols, UNKLE, Paul van Dyk, Luna Amară, Coma, Subcarpaţi, House of Pain, Franz Ferdinand şi Deadmau5. Biletele au preţuri de la 89 la 389 de lei, pentru o zi de festival, iar abonamentele - de la 499 de lei, la care se adaugă taxe.

Timeshift Bucharest Music Festival, aflat la prima ediţie, cu David Guetta, Orbital şi Mogwai capete de afiş şi peste 100 de artişti participanţi, va avea loc la Romexpo, în perioada 20 - 23 iulie. Festivalul propune peste 100 de ore de muzică şi se va desfăşura pe patru scene. Preţul unui abonament porneşte de la 225 de lei, iar biletele pentru o zi de festival costă între 100 şi 200 de lei.

Depeche Mode vine pentru a treia oară în România, de data aceasta pentru a-şi promova albumul ”Spirit”, lansat anul acesta. Concertul pe care trupa britanică îl va susţine în ţara noastră va avea loc la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena, pe 23 iulie, şi va reprezenta ultimul show din turneul european. Pentru acest eveniment mai sunt disponibile, pe Eventim, bilete la preţurile de 131, 171 şi 251 de lei.

Pe 28 şi 29 iulie, în Piaţa Mare din Sibiu va avea loc o nouă ediţie a festivalului Artmania. Tarja (Finlanda), Devin Townsend Project (Canada), Lacuna Coil (Italia) şi Riverside (Polonia) sunt câteva dintre numele de pe afiş. Abonamente mai sunt disponibile la preţul de 190 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.