Un concert de muzici tradiţionale susţinut de Taraful lui Şandorică de la Valea Largă şi de Marian Sandu şi Taraful din Teleorman va fi organizat joi, de la ora 19.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Evenimentul face parte din Zilele Muzeului Ţăranului şi va avea loc la Studioul Horia Bernea. Intrarea este liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taraful lui Şandorică de la Valea Largă

Zona etnografică a Câmpia Transilvaniei se situează la intersecţia judeţelor Cluj, Mureş şi Bistriţa-Năsăud. Aici, suitele lungi de melodii de joc încep cu majestuoasele purtate şi se încheie în ritm vijelios cu hărţagurile. Stilul aspru şi viguros al zonei este dus mai departe de către Francisc Rîza cunoscut ca Şandorică de la Valea Largă şi de taraful de familie al acestuia.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Marian Sandu şi Taraful din Teleorman
Aceşti lăutari de pe Teleorman, care îşi asumă cu fermitate repertorii şi stiluri vechi, sunt ca o veste bună într-o lume ce pare să-şi abandoneze încet-încet tradiţiile muzicale. Ei excelează încă în interpretarea cântecelor de dragoste de pe Vlaşca şi Teleorman, practică devenită tot mai rară astăzi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.