Conacul în care au fost filmate scene din "Naşul", în regia lui Francis Ford Coppola, este scos la vânzare pentru doar 89 de milioane de dolari (75 de milioane de euro) de prorietarul care este ameninţat cu falimentul. El este obligat de tribunalul american să vândă ieftin această somptuoasă locuinţă din Beverly Hills.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două piscine, un teren de tenis sau o sală de biliard, această vilă de 3.000 de metri pătraţi şi teren de 1,4 hectare, aflată în centrul cartierului Beverly Hills, a fost listată pentru 89 de milioane de dolari. 

Construit în 1927, conacul de tip mediteranean aparţine lui William Randolph Hearst, om de afaceri american şi magnat de presă. În 1953, John Fitzgerald Kennedy şi soţia sa şi-au petrecut aici o parte din luna de miere.

Dar proprietatea este mai ales cunsocută pentru că a apărut în mai multe scene din "Naşul", filmul clasic din 1972 realizat de Francis Ford Coppola cu Marlon Brando şi Al Pacino. Locuinţa apare şi în una dintre scenele emblematice ale filmului, în care Jack Woltz (John Marley) găseşte capul calului său însângerat în pat. 

Locuinţa a fost platou de filmare în 1992 şi pentru filmul "Bodyguard", de Mick Jackson, cu Whitney Houston şi Kevin Costner. Mai recent, cântăreaţa Beyoncé s-a folosit de decorul ei pentru musicalul "Black is King", lansat în 2020, în care artista americană dansează în faţa şi în interiorul proprietăţii. 

Nu este prima dată când este pusă în vânzare. Proprietarul din 1976, Leonard Ross, a încercat mai mulţi ani să o vândă. Acumulase 50 de milioane de dolari datorie, potrivit Los Angeles Times. 

Deja în 2007, conacul a fost scos la vânzare pentru 165 de milioane de dolari (142 milioane de euro), apoi din nou în 2016, pentru o sumă care a ajuns la 195 de milioane de dolari (167 de milioane de euro). Atunci, niciun cumpărător nu a fost interesat, obligându-l pe Ross să facă o nouă ofertă, mai mică, 135 de milioane de dolari (116 milioane de euro). 

În prezent, preţul este impus de tribunal, ceea ce explică diferenţa între preţurile ofertelor precedente şi cea de acum, adică o scădere de 54% în raport cu 2016. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.