Compania Disney a anunţat joi că va dona un milion de dolari în sprijinul comunităţilor din Florida în urma devastatorului uragan Michael, de categorie 4, care a cauzat pagube de 8 miliarde de dolari, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În plus, donaţiile angajaţilor Disney vor fi oferite de companie prin programul Disney Employee Matching Gifts.

Donaţia va intra în Fondul Florida Disaster, manageriat de Fundaţia Volunteer Florida pentru a sprijini eforturile de recuperare şi de ajutor în caz de castrofe. 

"Familiile şi comunităţile afectate de uraganul devastator au nevoie de ajutorul nostru pentru a începe reconstrucţia", a declarat CEO-ul Bob Inger într-un comunicat. "Prin contribuţia de un milion de dolari şi alte eforturi de ajutor care vor veni în săptămânile şi lunile următoare, vom fi alături de vecinii noştri din Gulf Coast pentru a se recupera după această furtună tragică". 

Cel puţin şapte persoane au murit în Florida, Georgia şi Carolina de Nord din cauza copacilor căzuţi şi altor incidente lprovocate de uragan, conform oficialilor americani.

Uraganul a lovit coasta de nord-vest a Floridei, în apropierea oraşului Mexico Beach, miercuri după-amiază, cu viteze ale vântului de 250 de kilometru la oră. Furtuna a distrus cartiere întregi, case iar sedii ale companiilor s-au prăbuşit.

Uraganul Michael, o furtună de categoria patru, maximum fiind cinci pe scara uraganelor Saffir-Simpson, se afla la aproximativ 8 kilometri la nord-vest de Roanoke Rapids, din Carolina de Nord, la 00.00, în noaptea de joi spre vineri, având o viteză a vântului de 80 de kilometri la oră şi se îndrepta spre coasta atlantică, conform Centrului Naţional al Uraganelor din SUA.

Uraganul a provoct inundaţii puternice în anumite zone din Georgia şi Virginia. În jur de 1,2 milioane de case şi sedii ale companiilor au rămas fără curent din cauza furtunii. Numărul persoanelor din adăposturile de urgenţă era aşteptat să crească până la 20.000 în cinci state, a declarat Brad Kieserman, de la Crucea Roşie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.