Cineastul american Clint Eastwood, recompensat cu patru trofee Oscar, pregăteşte filmul „The Ballad of Richard Jewell” împreună cu Warner Bros.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania Warner Bros. a cumpărat drepturile pentru acest lungmetraj de la Fox-Disney, după ce Fox a încercat câţiva ani să îl realizeze.

Eastwood, la rândul lui, a urmărit să se alăture acestui proiect mai multă vreme.

După succesul înregistrat cu drama „The Mule”, lansată în 2018, regizorul în vârstă de 89 de ani a căutat să înceapă cât mai curând lucrul la următorul proiect. Astfel, a revenit la „Richard Jewell”.

Filmul spune povestea adevărată a lui Richard Jewell, paznic a cărui viaţă a fost dată peste cap după ce presa l-a numit posibil suspect în atacul cu bombă de la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996. Jewell a anunţat existenţa unui rucsac cu bombă şi a ajutat la degajarea zonei, doar pentru a se găsi apoi în postura de a fi suspectat că a avut de-a face cu atentatul. El a fost achitat de calitatea de suspect după trei luni şi a murit în 2007 din cauza unui atac de cord, la vârsta de 44 de ani.

Billy Ray scrie scenariul bazat pe un articol al lui Marie Brenner din Vanity Fair.

Jonah Hill şi Leonardo DiCaprio au fost iniţial avuţi în vedere pentru distribuţie, dar nu vor mai juca în film. Ei vor fi producători. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.