Cineastul suedez Ruben Östlund, recompensat în 2017 cu Palme d’Or pentru „The Square”, va fi preşedintele juriului competiţiei Festivalului de Film de la Sarajevo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mirsad Purivatra, directorul festivalului, a transmis: „Ruben Östlund este unul dintre acei autori care protejează libertatea expresiei creative în cinematografie şi îi admirăm dedicarea faţă de munca sa şi stilul artistic unic”.

„The Square” a fost prezentat la Sarajevo, după ce a avut premiera la Cannes şi înainte de a fi nominalizat la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar. 

Între filmele lui Östlund se numără „Force Majeure”, premiat de juriul secţiunii Un Certain Regard în 2014, şi „Play” (2011).

Anul trecut, preşedintele juriului de la Sarajevo a fost regizorul iranian Asghar Farhadi, iar marele premiu al festivalului, Inima oraşului Sarajevo (Heart of Sarajevo) a revenit lungmetrajului „Aga”, de Miko Lazarov.

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo va avea loc în perioada 16 - 23 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.