Actorul şi regizorul John Waters, cunoscut pentru „21 Jump Street”, „Cry-Baby” şi „Hairspray”, va primi premiul pentru întreaga activitate la Festivalul de la Locarno, pe 16 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 72-a ediţie a festivalului va fi prima condusă de directorul artistic Lili Hinstin.

Pardo d’onore este cea mai înaltă distincţie oferită în cadrul festivalului elveţian, iar Hinstin consideră că opera „plină de îndrăzneală şi bucurie” a lui Waters merită acest trofeu.

„Pentru prima mea ediţie, să îi acordăm lui John Waters cea mai înaltă distincţie a festivalul este un manifest perfect. Angajamentul lui politic şi estetic este vital în vremurile noastre, şi sunt extrem de fericită şi onorată să împărtăşesc munca lui incredibilă cu publicul de la Locarno”, a spus Hinstin.

Prezenţa lui Waters în Piazza Grande, unde va primi trofeul, va fi urmată de proiecţia filmului „Cecil B. DeMented” (2000).

Între filmele care vor face parte din retrospectiva Waters în cadrul festivalului se numără „Female Trouble” (1974) şi „A Dirty Shame” (2004). 

Originar din Baltimore, Waters, în vârstă de 73 de ani, va participa şi la o discuţie în Spazio Cinema, şi la o întâlnire din cadrul Locarno Academy.

În prima zi a festivalului va fi proiectată satira „Show People” (1928), de King Vidor, film mut ales de Waters pentru a rula în cadrul Locarno IFF.

Anul trecut, Pardo d’onore a fost acordat regizorului francez Bruno Dumont. Între cei care au primit trofeul se numără Samuel Fuller, Jean-Luc Godard, Ken Loach, Sydney Pollack, William Friedkin, Werner Herzog, Agnes Varda, Michael Cimino, Jia Zhang-ke, Alejandro Jodorowsky şi Todd Haynes.

Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de la Locarno va avea loc între 7 şi 17 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.