Cineastul francez Jacques Audiard, premiat cu Palme d'Or în 2015, va fi prezent la American Independent Film Festival de la Bucureşti pentru a-şi prezenta filmul „The Sisters Brothers”, care i-a adus anul trecut premiul pentru regie la Veneţia şi a fost marele câştigător al premiilor Lumière şi César 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, cu Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal şi Riz Ahmed în distribuţie, va avea premiera românească în cadrul celei de-a treia ediţii a festivalului.

Proiecţia va avea loc, în prezenţa regizorului, pe 12 aprilie, de la ora 20.00, la Cinema Pro. Audiard va fi prezent şi la a doua proiecţie din festival a filmului, pe 13 aprilie, de la ora 16:30, la Cinema Muzeul Ţăranului, urmând să participe la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Westernul este bazat pe romanul omonim scris de Patrick DeWitt. Acţiunea filmului se petrece în Statele Unite ale Americii, în anul 1850, şi prezintă povestea căutătorului de aur Hermann Kermit Warm (Jake Gyllenhaal), care este urmărit prin deşertul Oregon, în drumul său spre San Francisco, de doi asasini notorii: Eli (John C. Reilly) şi Charlie Sisters (Joaquin Phoenix). 

Pentru acest film, Chelsea Barnard, Megan Ellison, Tudor Reu, Sammy Scher, Delphine Tomson şi Fernando Victoria de Lecea au fost producători executivi. Cineastul român Cristian Mungiu a fost producător-asociat.

Lungmetrajul va fi lansat în cinematografe din 26 de oraşe din România pe 19 aprilie, fiind distribuit de Voodoo Films.

Joaquin Phoenix şi John C. Reilly
Joaquin Phoenix şi John C. Reilly

Jacques Audiard şi-a început cariera ca asistent de regie al lui Roman Polanski la filmul „The Tenant” (1976) şi este autorul unor lungmetraje precum „Un héros très discret” (1996), distins la Cannes cu premiul pentru cel mai bun scenariu, „Sur mes lèvres” (2001) pentru care a obţinut premiul César pentru scenariu, „De battre mon cœur s'est arrêté” (2006) şi „De rouille et d'os” (2012), cu Marion Cotillard. În 2009, thriller-ul „Un prophète”, câştigător al Marelui premiu la Cannes, nominalizat la Oscar şi Globurile de Aur şi distins cu nouă trofee César şi un premiu BAFTA, i-a adus recunoaşterea internaţională. Regizorul a fost premiat cu Palme d’Or în 2015, pentru filmul „Deephan”. „The Sisters Brothers” este primul său film în limba engleză. Pentru regia lui, Audiard a fost premiat la Veneţia, a primit un trofeu César şi unul Lumière.

American Independent Film Festival 2019 va avea loc între 12 şi 18 aprilie, la Cinema Pro şi Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti.

Programul complet al proiecţiilor este publicat pe filmedefestival.ro, iar biletele pot fi cumpărate prin Eventbook.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.