Cineastul canadian David Cronenberg se află în faza incipientă de realizare a unui serial de televiziune care ar însemna debutul său în calitate de narator de episoade, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Realizatorul unor filme-cult precum "Crash" şi "Naked Lunch", care va fi va fi onorat de Festivalul de Film de la Veneţia, la cea de-a 75-a ediţie, cu Leul de Aur pentru întreaga carieră, a dezvăluit, în timpul unei panel despre viitorul cinematografiei la festival, că lucrează la un proiect de televiziune pe termen lung. Dar nu a dat detalii specifice, pentru că "nu pot vorbi încă despre asta". 

Cronenberg a regizat doar câteva episoade TV înainte. În 2015 a refuzat o ofertă de a regiza al doilea sezon din "True Detective" din cauză că, a spus el atunci, nu i-a plăcut scenariul. 

În timpul panelului, Cronenberg a reiterat declaraţiile tranşante pe care le-a făcut recent despre experienţa filmărilor colective în cinematografele destinate să moară. El a clarificat că nu crede că realizarea de filme în sine moare ci mai degrabă "evoluează". 

"În prezent ecranele de televiziune sunt din ce în ce mai mari şi de aceea diferenţa dintre privitorul din cinematografe şi telespectator a devenit cu adevărat mică", a spus el. Cronenberg a subliniat că asta se reflectă în limbajul vizual pe care îl folosesc acum regizorii. 

Cineastul canadian este cunoscut pentru filme horror ca “Videodrome”, “Inseparabilii/ Dead Ringers”, "Umbrele trecutului/ A History of Violence”, “Cosmopolis” şi “Hărţi către stele/ Maps to the Stars", “Metodă periculoasă/ A Dangerous Method”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.