Cineastul austriac Michael Haneke, realizatorul filmelor "Iubire" (2012), "Panglica albă" (2009), "Profesoara de pian (2001)", va crea prima lui serial de televiziune, intitulat "Kelvin's Book", a anunţat societatea de producţie germană UFAFiction.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael Haneke "va scrie scenariul seriei şi va regiza două sau trei episoade", a precizat un purtător de cuvânt al Fremantlemedia pentru AFP. 

"După 10 filme TV şi 12 filme, aveam chef să povestesc o istorie mai lungă", a explicat Michael Haneke. 

Seria de 10 episoade, produsă de Nico Hofmann şi Benjamin Benedict, va fi filmată în engleză şi va povesti "aventurile unui grup de tineri" care trăiesc "într-o lume distopică" situată într-un "viitor apropiat", a precizat UFAFiction.

Niciun alt detaliu privind distribuţia nu a fost dezvăluit şi nici stadiul în care se află proiectul.

"Happy End" este cel mai recent lungmetraj al cineastului în vârstă de 75 de ani, care a fost lansat în 2017. El a fost recompensat pentru "Panglica albă" cu Palme D'Or în 2009 şi pentru "Iubire/ Amour" cu Palme d'or şi un Oscar în 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.