Dan Lindsay şi TJ Martin, cineaşti premiaţi cu Emmy pentru „LA 92” şi cu Oscar pentru „Undefeated”, vor realiza, împreună cu Lightbox şi producătorul Erwin Bach, un amplu documentar care va spune - pentru prima dată - întreaga poveste a Tinei Turner, supranumită „regina rock and roll”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul a fost prezentat la Cannes Market şi va intra în producţie vara aceasta, scrie The Hollywood Reporter.

Producătorul muzical şi soţul Tinei Turner, Erwin Bach, va fi producătorul executiv al documentarului, împreună cu Tali Pelman de la Stage Entertainment, companie care a lansat, la Londra, luna trecută musicalul despre artistă. Producător va fi şi Altitude Film.

Primul lungmetraj documentar care va fi făcut despre cântăreaţă va cuprinde interviuri cu prieteni, membri ai familiei ei, colaboratori şi chiar cu Tina Turner. Vor fi adăugate înregistrări video inedite.

„Este prima dată când am fost de acord să fiu parte dintr-un documentar mare despre viaţa mea. Sunt încântată de procesul în care ne vom îmbarca şi sper ca povestea mea, prezentată autentic şi realizată de cineaşti premiaţi, să ofere publicului un sens adevărat asupra a ceea ce a fost viaţa din punctul meu de vedere. Iar dacă povestea mea inspiră oamenii şi le dă speranţă, va fi meritat”, a transmis Tina Turner.

Născută pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee, Tina Turner deţine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Şi-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo în 1977. A colaborat cu nume precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart şi Cher, iar discografia sa cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără „Nutbush City Limits", prima pe care a scris-o, „River Deep - Mountain High", „Private Dancer”, „What You Get Is What You See”, „Steamy Windows", „The Best”, „I Don't Wanna Lose You" şi „Golden Eye”. A fost recompensată cu 8 premii Grammy, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa „River Deep - Mountain High" a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Viaţa Tinei Turner a fost ecranizată în 1993, sub numele „What's Love Got to Do With It”, rolul artistei fiind interpretat de Angela Bassett.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.