Chitaristul formaţiei Queen, Brian May, va lansa de Anul Nou o nouă piesă, un omagiu adus unei sonde NASA care este pe cale să bată un record istoric, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 1 ianuarie, sonda New Horizons va survola un obiect spaţial numit Ultima Thule, situat la 1,6 miliarde de kilometri dincolo de planeta Pluto, pe Centura Kuiper. Niciodată un vehicul spaţial nu a efectuat un survol atât de îndepărtat. 

Un cercetător de la NASA i-a cerut chitaristului britanic - care este titularul unui doctorat în astrofizică - să compună ceva pentru această ocazie. 

Rezultatul este că Brian May, în vârstă de 71 de ani, va lansa "New Horizons", primul său single din ultimii 20 de ani. 

"A reuni cele două aspecte din viaţa mea, astronomia şi muzica, este o provocare interesantă", a explicat fostul coleg al cântăreţului Freddie Mercury într-un comunicat. 

El a vrut să aducă un omagiu acestei reuşite ştiinţifice: "Este punctul cel mai îndepărtat pe care mâna omului l-a atins vreodată", a adăugat el. 

Un extras din piesă, care lasă să se audă vocea omului de ştiinţă decedat Stephen Hawking pe notele chitarei lui Brian May, este disponibil pe site-ul muzicianului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.