O chitară acustică cu 12 corzi, pierdută până acum, care i-a aparţinut regretatului John Lennon, va fi scoasă la vânzare în luna mai, după ce a fost găsită recent în podul unei case din Marea Britanie, anunţă Reuters,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitatorii au declarat că Lennon a cântat la această chitară, care se aşteaptă să depăşească estimarea de 600.000 - 800.000 de dolari, pe albumul "Help!" al trupei The Beatles din 1965.

Chitara a fost într-un pod şi a fost redescoperită de actualii proprietari în timpul unei mutări de casă.

Fondatorii companiei Julien's Auctions, cu sediul în SUA, au declarat că au călătorit în Marea Britanie pentru a verifica chitara şi au găsit carcasa originală - de chitară Maton, fabricată în Australia - la gunoi.

Martin Nolan, director executiv şi co-fondator al Julien's Auctions, a declarat pentru Reuters că proprietarii ştiau că au avut instrumentul la un moment dat, dar credeau că acesta a fost pierdut.

Se crede că instrumentul a ajuns în mâinile lor prin intermediul muzicianului britanic Gordon Waller, membru al duo-ului pop Peter and Gordon din anii 1960.

"Gordon a primit-o cadou de la John Lennon, apoi Gordon i-a dăruit-o managerului său de turneu, iar acolo a rămas chitara în toţi aceşti ani", a spus Nolan.

Chitara va fi scoasă la licitaţie în 29 mai la Hard Rock Cafe din New York şi pe site-ul web al licitatorului.

La începutul acestui an, o chitară bas Hofner furată, care i-a aparţinut lui Paul McCartney, a fost găsită şi returnată colegului lui Lennon după 51 de ani, în urma unei vânători globale.

Instrumentele muzicale aparţinând unor membri importanţi ai trupei The Beatles au atins un preţ ridicat la licitaţii anterioare. În 2015, o chitară furată de la Lennon în anii 1960 a fost vândută cu 2,41 milioane de dolari la o licitaţie din California.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.