Charles Aznavour, decedat în noaptea de duminică spre luni la vârsta de 94 de ani, a vorbit descpre moartea sa în emisiunea "Sept à Huit", pe 16 septembrie. El a amintit atunci de moştenirea sa, estimată la 145 de milioane de euro şi muzica pe care o va lăsa în urmă, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aznavour s-a stins. De trei zile, Franţa este în doliu. Palatul Élysée a anunţat marţi seară că muzicianului îi va fi  adus un omagiu naţional vineri, la Palatul Invalizilor din Paris. Apropiaţii săi au declarat pentru RTL că nu îşi doresc o astfel de ceremonie.

Shanourh Aznavourian, pe numele său adevărat, a avut însă grijă de familia sa. În timpul vieţii sale de boem, care s-a încheiat la 94 de ani, el a fost căsătorit de trei ori şi a avut şase copii. 

Cea mai mare dintre temerile sale era ca aceasta să nu se dezbine din cauza moştenirii, estimată la mai mult de 145 de milioane de euro, după o carieră de 70 de ani, aşa cum s-a întâmplat cu clanul Hallyday. 

Pentru a evita ca familia sa să ajungă în justiţie, Charles Aznavour a prevăzut totul. În emisiunea "Sept à Huit" din 16 septembrie, el a afirmat că "a aranjat totul". "Sunt 30 de ani de când mi-am făcut testamentul", a explicat el. "Nu vreau să se bată pentru o lingură sau pentru o furculiţă, este ridicol şi este ceea ce se întâmplă adesea". 

Despre moştenirea sa muzicală după dispariţia sa, Aznavour nu era neliniştit. "Nu are nicio importanţă. Rămâne ceea ce rămâne. Mi-ar fi plăcut să rămână mai mult, pentru că asta ar aduce drepturi de autor copiilor mei". 

În 2012, averea lui Charles Aznavour a fost estimată la 2,2 milioane de euro de revista Challenges. Este vorba de bunuri imobiliare, în special reşedinţele din Elveţia, care au ridicat suma. Muzicianul, care a vândut mai mult de 100 de milioane de albume, a creat şi o societate, Abricot SA, în Luxembourg, pentru a-i fi defiscalizate drepturile de autor. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.