Charles Aznavour, victimă a unei duble fracturi la braţul stâng în urmă cu mai mult de o lună, anulează cinci date de concert prevăzute în această vară şi îşi va relua turneul în septembrie, a anunţat, luni, pentru AFP ataşatul său de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De la accidentul său care i-a cauzat o dublă fractură de humerus, Charles Aznavour se recuperează, în timp ce medicii au estimat că refacerea va fi mai lungă decât a fost prevăzută şi va dura până la sfârşitul lunii august", se arată în comunicat. 

Concertele din 30 iunie de la Londra, din 14 iulie de la Marbella, din 21 iulie de la Regensburg, din 4 august de la Cologne şi din 16 august de la Pula, în Croaţia, au fost anulate. 

Cântăreţul în vârstă de 94 de ani "va putea să continue turneul mondial în septembrie". El urmează să cânte la Sydney (data nu a fost stabilită), Tokyo (pe 17 septembrie), Osaka (19 septembrie), Kiev (20 octombrie) şi Bruxelles (26 octombrie). 

La sfârşitul anului, el va face un mini-turneu în Franţa: la Seine Musicale din Boulogne-Billancourt (8 noiembrie), Tours (17 noiembrie), Saint-Etienne (4 decembrie), Rouen (7 decembrie), Dijon (11 decembrie), Strasbourg (15 decembrie).

În aprilie, artistul, care împlineşte marţi 94 de ani, a anulat un concert la Sankt-Petersburg din cauza unor dureri lombare în timpul repetiţiilor.

Charles Aznavour a început turneul mondial cu un concert susţinut în decembrie, anul trecut, la Bercy.

Charles Aznavour a concertat, în aprilie 2016, la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul turneului ”One Night Only”. Interpretul, care a vizitat în mai multe rânduri ţara noastră, a afirmat: ”Cât voi putea să scriu, îmi va face plăcere să revin în faţa prietenilor mei, spectatorii”.

Shahnhour Varinag Aznavourian şi-a început cariera artistică la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. În adolescenţă a ales să devină cântăreţ, iar în 1946 a fost descoperit de Edith Piaf, pe care a acompaniat-o în turneele ei din Franţa şi Statele Unite.

Cu zeci de premii la palmares, Charles Aznavour a colaborat de-a lungul timpului, printre alţii, cu Fred Astaire, Frank Sinatra, Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Dalida şi Serge Gainsbourg.

Aznavour este cunoscut şi pentru eforturile sale depuse în scop caritabil, în Armenia, mai ales după cutremurul din 1988, care a ucis zeci de mii de oameni. A primit cetăţenia armeană în 2008 şi a fost numit, în 2009, ambasador al acestei ţări în Elveţia, poziţie pe care încă o deţine.

În august 2017, Charles Aznavour a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.