O colecţie impresionantă de ceasuri, între care se află şi un rar exemplar din ediţia purtată de actorul Daniel Craig în filmele cu James Bond, şi o colecţie de bijuterii de lux, totalizând aproape 50 de carate de diamante, în următorul eveniment pregătit de Casa de Licitaţii A10 by Artmark – Licitaţia de Mărţişor: Ceasuri & Bijuterii Importante, a 3-a şi ultima din seria „Săptămânii Luxului”, ce va avea loc în data de 29 februarie, la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Selecţia realizată de specialiştii Departamentului Artmark de Ceasuri cuprinde mai multe rarităţi, cum este cazul ceasului-bijuterie Marvin din aur, de damă, vechi de peste 100 de ani, realizat cel mai probabil la finalul secolului al XIX-lea, de compania orologieră elveţiană de nişă Marvin (încă activă). Este o piesă excepţională, decorată cu diamante, rubine şi safire, în manieră Belle Epoque, şi are un preţ de pornire de 4.700 de euro.

O altă raritate, de asemenea veche de peste 100 de ani, este un Ceas Rolex Officer, din argint, tot de damă, însoţit de cutia-portmoneu originală. Este realizat cu aproximaţie în 1920, aşadar are unul dintre primele mecanisme semnate Rolex, cu armare manuală. Ceasul, cu un cadran alb porţelanat, intră în licitaţie cu un preţ de pornire de numai 400 de euro, mult sub preţul de listă (de 3.000 de euro).

Tot la capitolul Rolex, este prezentă în licitaţie aproape toată gama de modele, între care se remarcă un Rolex Submariner, nepurtat, din aur, cu cadran albastru, bărbătesc, însoţit de toate accesoriile (2022) – cu un preţ de pornire de 33.000 de euro, un splendid Rolex Yacht Master, din aur şi oţel, nepurtat, bărbătesc, însoţit şi acesta de toate accesoriile (2019) – cu un preţ de pornire de 14.000 de euro, un rar Rolex Sea-Dweller Pro Hunter, un preţuit Rolex Daytona, cu cadran alb (actualmente unul dintre modele cele mai în vogă în licitaţiile internaţionale de profil) etc.

Se regăseşte în selecţia Licitaţiei de Ceasuri şi un rar ceas Omega Co-Axial 3888 (nepurtat, exemplarul 19 al ediţiei limitate dedicate Olimpiadei de la Beijing). Este vorba despre un ceas din aur, realizat în 2008, care este însoţit de cutia originală, cardul de garanţie, cardul de atestare a chronometrului şi manualul de instrucţiuni. Are un preţ de pornire de 9.000 de euro, fiind astfel mult mai accesibil în cadrul acestui eveniment, decât dacă ar fi achiziţionat la preţul de listă – 17.000 de euro.

Un alt Omega remarcabil este modelul similar cu cel purtat de actorul Daniel Craig la filmările pentru seria „Agentul 007”, unde l-a interpretat pe James Bond: un Omega Seamaster Professional Planet Ocean, bărbătesc, însoţit de cutie originală, card de garanţie şi manual. Are un preţ de pornire de 3.550 de euro. Omega Seamaster Proffesional Planet Ocean este cel mai des folosit model de ceas în filmele cu celebrul personaj.
În cadrul aceleiaşi licitaţii se află şi un rar ceas BM pentru scafandri, sovietic, de mână, unisex, însoţit de cutia şi cureaua originale, certificatul de autenticitate (care garantează că ceasul nu a fost iradiat!), cheie şi garnitură de schimb, dotat cu un geam protejat de grilaj.

Toate acestea pot fi vizitate în cadrul expoziţiilor prilejuite de seria de evenimente intitulată „Săptămâna Luxului”, care începe în data de 22 februarie (ora 19.00) – cu Licitaţia de Design, inclusiv secvenţe din Colecţiile unui Ambasador al României la ONU şi a unei Mari Sportive Românce. Cele două Licitaţii speciale de Mărţişor: Cadoul de Bijuterie – din 27 februarie, ora 19.00 (care se desfăşoară exclusiv online şi unde toate cele 201 piese prezentate au preţ de pornire de numai 100 de euro) şi Ceasuri & Bijuterii Importante – din 29 februarie, ora 19.00 (care va avea loc şi online, dar şi la Palatul Cesianu-Racoviţă) completează deja tradiţionala „Săptămână a Luxului” de la sfârşitul lunii februarie.

Licitaţia cuprinde şi un important segment de bijuterii, ce totalizează aproape 50 de carate de diamante. Iată doar câteva din ele: set din aur bicolor Maison Tabbah, format din brăţară, inel şi colier, decorat cu diamante şi safire (cu un preţ de pornire de 18.000 e euro), inel din aur alb, decorat cu diamant central anturat de diamante, însoţit de certificat GIA (cu un preţ de pornire de 16.000 de euro), inel din aur alb Vera Wang Love, decorat cu diamant central, anturat de diamante (cu un preţ de pornire de 7.500 de euro), dar şi un simpatic şi iconic pandantiv din aur Fabergé, în forma celebrului ou emailat, ce ilustrează registrul decorativ de predilecţie al casei.

„Recunosc că sunt o mare iubitoare de bijuterii, în general, dar mai ales clasică. Şi există şi câteva motive bine întemeiate pentru care prefer bijuteriile vechi. Designul original sau emancipat, tipul de montură, felul în care a fost lucrat, toate acestea intră în zona de meşteşug artistic pe care doar puţini o mai stăpânesc azi. Cele mai multe din aceste bijuterii sunt unicat sau lucrate în serie limitată, ceea ce aduce posesorului un tip de unicitate. Poate este şi un strop de vanitate aici, dar este una justificată. Cred că o astfel de bijuterie adaugă un element de originalitate şi de rafinament stilului personal. În plus, preţul acestora poate creşte în timp, în funcţie de valoarea pietrelor preţioase, dar şi a lucrăturii ori a artistului. Pe lângă valoarea lor ca investiţie, este foarte importantă şi valoarea istorică şi culturală, care le face să fie mai mult decât simple accesorii”, spune Mirela Bucovicean, antreprenor în industria creativă, care a vizitat în avanpremieră expoziţia „Licitaţiei de Mărţişor: Cadoul de Bijuterie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.