„Cei opt munţi/ Le otto montagne”, de Felix Van Groeningen şi Charlotte Vandermeersch, filmul care a impresionat şi câştigat la Cannes 2022 Premiul Juriului, ajunge în cinematografele din România din 24 martie, distribuit de Independenţa Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmat în mare parte în seducătoarele peisaje montane din Valle d'Aosta (Italia) şi acoperind aproximativ patru decenii de prietenie între doi tineri ce devin adulţi, Cei opt munţi este o adaptare după cartea cu acelaşi titlu scrisă de Paolo Cognetti, câştigător al Premiului Strega, tradusă şi publicată de Polirom.

Cu Alessandro Borghi (Suburra) şi Luca Marinelli (Martin Eden) în rolurile principale, „Cei opt munţi” spune o poveste emoţionantă despre prietenia dintre doi copii ce devin bărbaţi, în timp ce încearcă să şteargă urmele pe care părinţii le-au lăsat asupra vieţilor lor. Sunt Pietro şi Bruno. Unul aparţine oraşului, celălalt este ultimul copil dintr-un sat de munte. De-a lungul anilor, viaţa îi va duce ba departe, ba aproape unul de celălalt, dar nu va distruge prietenia lor, rămânând uniţi de pasiunea pentru munţi.

„Cei opt munţi” a fost descris de publicaţia americană Variety „o poveste emoţionantă, întinsă, epică şi intimă despre prietenia la înălţime”, în timp ce publicaţia britanică The Guardian, care cataloghează filmul drept „bogat, frumos şi inexplicabil de trist” spune că este „o meditaţie asupra capacităţii noastre de a iubi”.

Despre cum a decurs lucrul la „Cei opt munţi” alături de Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch spune: „Suntem prieteni, iubiţi, parteneri şi părinţi; avem un fiu împreună. Lucrul împreună la acest film ne-a permis să explorăm procesele prin care au trecut protagoniştii noştri, maturizarea, găsirea şi pierderea prieteniei, tăierea legăturilor cu familia, reconectarea, iertarea, acceptarea alegerilor celuilalt, înfruntarea morţii sau predarea în faţa naturii şi vieţii. Am vrut să facem un film epic, povestit în gesturi minuscule. O odă a fragilităţii şi puterii fiecărei fiinţe vii, fie că este o fiinţă umană, un animal, o plantă sau un munte”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.