Peste o sută de ceasuri de mână, produse între 1950 şi 2019, majoritatea ediţii limitate şi foarte limitate, cu o valoare totală de aproximativ 2 milioane de euro, vor fi licitate pe 26 mai, de la ora 19.30, online, la Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din cele 124 de ceasuri 36 reprezintă piese Rolex rare, între care cel mai vechi este un Vintage colectibil din 1950, care pleacă de la un preţ de pornire de 2.000 de euro, cel mai accesibil este un Rolex Oyster Precision din 1968, în licitaţie de la 1.750 de euro.

Cel mai valoros este un Rolex Sky-Dwellerdinaur, fabricat în 2016, cel mai complicat model în producţie, care se tranzacţionează în piaţă cu preţuri de până la 45.000-50.000 de euro, iar în licitaţie are un preţ de pornire de 29.000 de euro.

O impresionantă apariţie Rolex este şi ceasul apărut pe vremea fondatorului mărcii, Hans Wilsdorf, gândit şi poziţionat încât să fie apogeul colecţiei, supranumit Rolex President, devenind, la vremea lui, alegerea preşedinţilor de stat. Modelul scos la licitaţie, din aur şi decorat cu diamante, fabricat în 1993-1995, a şi aparţinut unui fost preşedinte al României, şi are un preţ de pornire de 15.000 de euro, faţă de un preţ de listă de 30.000 de euro şi un potenţial de piaţă de aproximativ 50.000 de euro.

Rolex, Audemars Piguet, Patek Philippe, Richard Mille, Breitling, Hublot sau Ulysse Nardin alcătuiesc colecţia excepţională de 124 de ceasuri de mână valorând circa 2 milioane de euro şi care vor fi puse în vânzare prin licitaţie. 

Impresionantele ceasuri se pot achiziţiona de la preţuri de pornire ce reprezintă doar aproximativ 20-30% din valoarea de listă, adică de la un sfert din preţul pieţei.

Ceasurile sunt însoţite de acte de provenienţă, garanţie de autenticitate şi garanţie de bună funcţionare de minim un an. La licitaţie se va putea participa doar online, fie înregistrând pe websiteul Artmark.ro o ofertă scrisă prealabilă, fie deschizând un cont online şi participând la licitaţie online prin platforma Artmark Live.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.