Cea de-a şasea ediţie a a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină va avea loc în perioada 10 - 13 august, la Biertan (Sibiu).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr record de filme au fost înscrise anul acesta în festival - aproximativ 1.500 de lung şi scurt metraje, informează organizatorii.

Selecţia va fi făcută de criticul de film Cătălin Mesaru. Filmele vor rula în aer liber în Grădina Méliès şi Cinema Vertigo, în Sala Karloff şi la Căminul Cultural din Biertan.

Un eveniment important al acestei ediţii va fi cine-concertul CelloFun - „Femeia în lună”. „Frau im Mond” îşi are originile în studiile lui Hermann Oberth, considerat unul din părinţii astronauticii moderne, născut (1894) chiar în judeţul Sibiu. Scriiitoarea Thea von Harbou s-a inspirat din lucrările profesorului privind posibilitatea explorării spaţiului cosmic cu ajutorul rachetelor cu echipaj uman. Ea a scris romanul intitulat ”Femeia în lună”, apoi a constituit baza scenariului după care s-a turnat filmul lui Fritz Lang. ”Femeia în lună” este primul lungmetraj de acţiune din istorie care se desfăşoară în spaţiu, film apărut în anul (1929) în care Oberth îşi lansa prima rachetă cu combustibil lichid.

Pelicula este precedată de fragmente din două filme daneze, realizate cu mai bine de un deceniu înainte, tot pe tema pe rachetelor şi a zborului în spaţiu: „Verdens Undergang” („Sfârşitul lumii”, 1916, regia: August Blom) şi „Himmelskibet” („O călătorie pe Marte”, 1918, regia: Holger-Madsen).

Proiecţia va fi însoţită de sound-designul original al trupei CelloFun, o formulă electro-acustică creată special pentru reconstrucţia coloanei sonore a filmelor mute, care face apel la o mixtură între foley şi improvizaţie live.

Lună Plină propune petreceri, jocuri de tip „escape room”, atelierele fantastice şi târgul de produse tradiţionale şi hand-made. Cinefilii au la dispoziţie, pentru cazare, pensiunile din zonă, dar şi un camping.

Abonamentele au preţuri cuprinse între 45 şi 100 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.