Regizorul canadian Jean-Marc Vallée, cunoscut pentru filme precum „Dallas Buyers Club”, „Big Little Lies” şi „Sharp Objects”, a murit pe 26 decembrie 2021, la vârsta de 58 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru luni mai târziu, cauza morţii sale a fost dezvăluită de familie, într-un comunicat publicat miercuri seară. Potrivit raportului medicului legist, regizorul a murit în urma unei crize cardiace. 

Un comunicat anterior preciza că moartea lui Jean-Marc Vallée nu a fost cauzată de „intervenţia unei alte persoane, un act voluntar sau o boală cunoscută”. 

„Suntem etern recunoscători şi sperăm că această creativitate a sa îi va inspira şi ghida pe oamenii din această industrie, pe care i-a iubit atât de mult”, au scris copiii săi. O ceremonie în onoarea sa va fi organizată în curând. 

Născut în 1963 la Montréal, în Québec, Jean-Marc Vallée a devenit cunoscut marelui public în 2005 cu „C.R.A.Z.Y.”, despre un adolescent care încearcă să-şi asume homoxesualitatea în mijlocul comunităţii catolice şi tradiţionaliste. 

Filmul său, „Dallas Buyers Club”, lansat în 2013, a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun montaj, şi pentru care Jared Leto şi  Matthew McConaughey au câştigat două statuete. 

În anul următor, Jean-Marc Vallée a lansat „Wild” cu Reese Witherspoon în rol principal, un lungmetraj apreciat de critică, care a primit numeroase nominalizări. 

Patru ani mai târziu, pe micul ecran, Jean-Marc Vallée a cunoscut cel mai mare succes al său de public, cu serialul „Big Little Lies”, în care joacă: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley şi Zoë Kravitz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.