Cate Blanchett, Martin Scorsese, Dakota Johnson, Sigourney Weaver sau Michael Moore figurează printre invitaţii Festivalului de Film de la Roma, care va prezenta între 18 şi 28 octombrie şaizeci de lungmetraje, între care 34 de premiere mondiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noi nu suntem un festival propriu-zis şi cei care caută un festival vor fi dezamăgiţi aici", a declarat vineri Antonio Monda, directorul evenimentului, prezentând cea de-a 13-a ediţie a sărbătorii cinema-ului care nu va avea competiţie. 

Pentru prima dată anul acesta, două mari studiouri de producţie ("majore") au ales să îşi prezinte filmele în premieră mondială la Roma. 

Sony Pictures va propune noul episod din saga "Millenium", intitulat "The Girl In The Spider's Web", însoţit de distribuţia completă, între care actriţa Claire Foy (interpreta reginei Elisabeta a II-a din serialul Netflix "The Crown").

Studio Canal va sosi cu "Mia et le Lion Blanc", povestea unei fete de 11 ani care are o relaţie ieşită din comun cu un leu, realizat de Gilles de Maistre, cu Daniah De Villiers şi Mélanie Laurent în rolurile principale.

Printre marii regizori prezenţi, americanul Barry Jenkins, care va prezenta la Roma pelicula "Moonlight" (Oscar pentru "cel mai bun film" în 2016), revine pe 21 octombrie cu noul opus "If Beale Street Could Talk", care evocă rasismul şi discriminarea în America anilor 1970.

Martin Scorsese, care va primi pe 22 octombrie un premiu pentru întreaga sa carieră, va prezenta nouă filme italieneşti pe care le preferă în timpul unei întâlniri de o oră cu publicul. 

Alte întâlniri sunt prevăzute cu actriţele Cate Blanchett, Sigourney Weaver şi Isabelle Huppert. Aceasta din urmă va primi de asemenea un premiu pentru întreaga carieră, care îi va fi înmânat de actorul italian Toni Servillo (din "La Grande Bellezza").

Treizeci şi nouă de lungmetraje vor figura în selecţia oficială, începând cu "Bad Times At The El Royale", care va deschide evenimentul pe 18 octombrie, cu Dakota Johnson (care va fi la Roma) şi Jeff Bridges.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.