Alain Robert, căţărătorul supranumit „Spiderman francez”, a fost arestat marţi după ce a escaladat una dintre cele mai înalte clădiri din Manila, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 56 de ani, Robert a urcat cele 47 de etaje ale GT Tower fără echipament de protecţie, urmărit de zeci de oameni.

„Aceasta este calea mea, felul meu de a trăi. Este la fel de important pentru mine ca mâncatul, domitul. Am nevoie de asta. Mă menţine în viaţă”, a spus el reporterilor după ce a încheiat escaladarea.

Poliţia, însă, l-a reţinut imediat ce a ajuns înapoi jos, după două ore.

Alain Robert a fost reţinut pentru tulburarea ordinii publice şi aşteaptă o decizie a procurorilor după ce a fost eliberat pe cauţiune. 

În total, Robert a escaladat fără protecţie şi fără a se asigura peste 100 de clădiri, stabilind astfel un record înregistrat de Guinness.

Între acestea se numără Turnul Eiffel, Opera din Sydney, turnurile Petronas din Kuala Lumpur şi Burj Khalifa din Dubai.

A suferit răni destul de serioase după ce a căzut de mai multe ori şi a fost arestat în nenumărate rânduri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.